Гранд-дамата на българския джаз Стефка Оникян отбеляза своя 70-ти рожден

...
Гранд-дамата на българския джаз Стефка Оникян отбеляза своя 70-ти рожден
Коментари Харесай

Стефка Оникян отбеляза юбилей на сцената в Банско

Гранд-дамата на българския джаз Стефка Оникян означи своя 70-ти рожден ден на сцената на джаз фестивала в Банско. Тя се включи в плана на Вили Стоянов "Срещи с предци Йожи ", отдаден на огромния композитор Йосиф Цанков. Оникян извърши премиерно една от последните песни на композитора - "Всичко беше като в миналото " в напълно нов аранжимент на Мишо Йосифов и Вили Стоянов.

"За мен е голямо наслаждение да вземам участие на този прелестен и доста обичан фестивал. Благодарна съм, че съм част от плана "Срещи с предци Йожи ", тъй като той е в действителност неповторим. Песента "Всичко беше като в миналото " е доста красива и макар, че е написана от Йосиф Цанков през 70те, новият й аранжимент я прави извънредно настояща, запазвайки нейната характерна страст. С нея присъединяване ми на джаз фестивала в Банско за мен си беше един същински паметен празник, който придаде особена церемониалност и на моя персонален празник ", показа пред публицисти певицата.

Проектът "Срещи с предци Йожи " е специфична самодейност на брас задругата, в лицето на Вили Стоянов и Мишо Йосифов, в границите на която се претворява по нов метод част от музикалното завещание на Йосиф Цанков. Цялата 2021 минава под музикалния знак на отбелязването на 110-годишнината от рождението на огромния композитор, а мотото е „ Срещи с предци Йожи “.

Публиката на джаз фестивала в Банско се срещна с музиката от албума „ Онзи вятър от първата среща “. В него Вили Стоянов, който е внук на Йосиф Цанков, сплотява едни от най-красивите мелодии от недалечното минало, основани от предци Йожи. В новите аранжименти, особено основани от тромпетиста и съидейник на Вили - Мишо Йосифов за биг бенд, се крият креативните импулси на цяла плеяда надарени музиканти, както и техните стилови желания.

Банско джаз фест 2021 ще продължи до събота, в това число (14.08), като на сцената концерти ще изнесат SoulBMoll (11.08), Ангел Заберски - трио (12.08), Акага (12.08), Васил Петров (13.08). Фестивалът ще бъде закрит с концерт на Хилда Казасян и Плевенската филхармония, отдаден на безконечните мелодии от българската кино класика. Цялата стратегия на фестивала можете да намерите тук:.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР