Gran Prix Sar La Princesse Lalla Meryem, осминафиналГарбине Мугуруса –

...
Gran Prix Sar La Princesse Lalla Meryem, осминафиналГарбине Мугуруса –
Коментари Харесай

Гарбине Мугуруса отпадна на осминафинал в Рабат


Gran Prix Sar La Princesse Lalla Meryem, осминафинал

Гарбине Мугуруса – Мартина Тревизан 6-2, 4-6, 1-6

Гарбине Мугуруса записа нов разочароващ резултат през сегашния сезон. Испанката бе първа сложена и съществена любимка за купата на WTA 250 шампионата в Рабат, само че отпадна още на осминафиналите след проваляне от международната №85 Мартина Тревизан. Това бе втора победа над тенисистка от Топ 10 за италианката, която в идната фаза ще се изправи против седмата в схемата Аранча Рус.

Двете съпернички записаха идентичен брой асове (1-1) и двойни неточности (5-5), само че Тревизан имаше лек превес във връзка с извоюваните на сервис точки (44-41). Италианката осъществя шест от деветте си точки за пробив (67%), до момента в който Мугуруса оползотвори пет от своите осем благоприятни условия (63%).

Двубоят стартира доста по-добре за испанката, която записа два поредни пробива и поведе с 4-1. Впоследствие двете си размениха по един брейк и наклонността бе на път да продължи, защото в осмия гейм Тревизан поведе с 40-15. Мугуруса избави и двата брейкпойнта, след което пропиля две благоприятни условия да завърши сета, само че в последна сметка завоюва подаването си и надви с 6-2.

Втората част стартира по подобен метод, като международната №10 поведе с 3-1. Тревизан обаче реализира цялостен поврат, преди Мугуруса да прекъсна серията ѝ и да възвърне равенството при 4-4. Италианката обаче отговори със сервис гейм на нула, а след това осъществя поврат от 0-30 и осъществя решителен пробив, който ѝ донесе триумфа с 6-4 в сета.

В заключителния сет Тревизан показва доста по-добра физическа кондиция от Мугуруса, която с напредването на дуела показваше все по-видими признаци на отмалялост. Италианката атакуваше доста точно от главната линия и съумя относително елементарно да поведе с 5-0, след което да задържи тази разлика и да оформи крайното 2-6, 6-4, 6-1 след 2 часа и 13 минути игра.

Всички резултати от днешния ден:

Анна Бондар – Кристина Кучова 6-3, 6-3

Далма Галфи – Аранча Рус 4-6, 2-6

Клеър Лиу – Маяр Шериф 4-6, 7-6(5), 6-1

Нурия Паризас Диас – Кристина Младенович 4-6, 6-3, 6-0

Гарбине Мугуруса – Мартина Тревизан 6-2, 4-6, 1-6

Клара Бюрел – Лучия Брондзети 3-6, 2-6
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР