Гран При на Турция ще замени състезанието за Голямата награда

...
Гран При на Турция ще замени състезанието за Голямата награда
Коментари Харесай

Ето как ще бъде компенсирано Гран При на Канада

Гран При на Турция ще размени надпреварата за Голямата премия на Канада в календара на Формула 1, потвърдиха публично от конкуренцията.

Състезанието в Северна Америка бе анулирано за втора поредна година поради пандемията от ковид. То трябваше да се организира от 11 до 13 юни.

" Макар да сме разочаровани, че няма да можем да дойдем в Канада този сезон, имаме удоволствието да потвърдим, че Турция ще бъде хазаин на Гран При през 2021 година след невероятното съревнование през 2020-та. Знам, че всички наши почитатели са разчувствани от трагичния старт на сезона, а Турция има страхотна писта, която обезпечава безкомпромисна борба ", съобщи изпълнителният шеф на Формула 1 Стефано Доменикали.

" Искам да благодаря на канадските управляващи за всичките им старания през последните седмици, само че обстановката с пътуването направи проектите ни невъзможни. Също по този начин желая да благодаря на турските управляващи за непрекъснатото им предпочитание да бъдат хазаин на съревнование от Формула 1 ", добави той.

Гран При на Турция се организира годишно от 2005-а до 2011-а година, само че по-късно отпадна от календара. Миналата година конкуренцията беше включена в календара, откакто редица страни отхвърлиха да проведат надпревари поради пандемията. Победител тогава стана Люис Хамилтън, който по-късно завоюва седмата си международна купа.

Календарът този сезон включва 23 надпревари. Следващият стадий ще се организира от 30 април до 2 май в Португалия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР