Грамаден сом измъкна от водите на река Струма в гръцка

...
Грамаден сом измъкна от водите на река Струма в гръцка
Коментари Харесай

Петър и Илия пребориха 73-килограмово чудовище! 20 минути се бориха с близо 3-метровия звяр

Грамаден сом измъкна от водите на река Струма в гръцка територия санданчанинът Петър Георгиев. Въдиците били хвърлени в реката, снабдени с една от най-хубавите примамки за този тип лов на риба – жива каракуда. Сомът е уловен на спинингова въдица с дебелина на влакното 0.80 милиметра. Гигантът блъснал към 10 часа на 26 февруари, а след 20-минутна битка Петър и неговият другар Илия Буйнов съумели да го извадят на брега, пише struma.bg.



„ Бяхме извънредно радостни, не можахме да повярваме какъв огромен сом сме хванали. Като го измерихме, установихме, че е дълъг 2.28 метра и тежи 73 кг. Звучи необикновено и като рибарска лакърдия, само че си е истина “, сподели късметлията. Той изясни, че откакто са изчистили рибата и я разделили поравно, считат да почерпят другари и близки.

„ Някои си мислят, че още е студено и е рано за лов на риба на сом, само че истината е, че той се засилва при започване на февруари и може да се разчита на слука. През миналата година нашенци риболовци са извадили сом, тежащ 71 кг, в този момент с този улов върхът е усъвършенстван. Но с цел да си рекордьор, са нужни доста чести излети, познаване, схващане тук-там и не на последно място – яки принадлежности.



На всички сътрудници риболовци поисквам и те някой ден да имат нашия шанс и да изпитат същата тръпка, каквато изпитахме ние с моя другар Илия “, заключи Петър Георгиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР