Граждански сдружения в САЩ заведоха дело срещу президента Доналд Тръмп

...
Граждански сдружения в САЩ заведоха дело срещу президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп заплашен от съд заради нечовешко отношение към мигранти

Граждански сдружения в Съединени американски щати заведоха дело против президента Доналд Тръмп и членове на неговата администрация по обвиняване за нечовешко отношение към повече от хиляда незаконни имигранти в Калифорния.

"От 8 юни се държат хора във федерални центрове, на които са нарушени конституционните права “, се показва в жалбата, подадена от доста организации, измежду които и авторитетните Американски съюз за цивилен свободи и Бюрото за правни свободи на пандизчии в Калифорния.

"Те са заключени в килии през по-голямата част от деня и нощта и не получават медицински услуги. Хранят се с неприятна храна, да вземем за пример мляко с изминал период на валидност или сандвич от единствено две части самун “, се споделя още в жалбата.

В текста се твърди, че мигрантите в Калифорния са подложени "на сурови условия, които могат да се опишат единствено като безчовечен ".

Вчера редица чиновници на администрацията на Съединени американски щати, в това число един от началниците на граничната полиция, бяха разпитани на чуване в Конгреса след влизането в действие тази пролет на политика на нулева приемливост към противозаконната имиграция.

След бурните реакции против систематичното делене на фамилиите, които минават нелегално границата, което докара до отнемането на над 2500 деца от техните родители или настойници, президентът Тръмп бе заставен да преразгледа тази мярка.

В жалбата се твърди, че арестуваните в Калифорния са подложени "на сурови условия, които могат да се опишат единствено като наказателни и безчовечен ".

Жалбата е подадена против президента Тръмп, министъра на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен, министъра на правораздаването Джеф Сешънс и чиновници на гранична полиция и други държавни институции.

Мелания потегли при децата-мигранти с яке "Не ми пука "

Тръмп постави завършек на разделянето на деца-мигранти

Кадри от Съединени американски щати шокираха света – деца в кафези

В края на юни седемнадесет от щатите на Съединени американски щати подадоха тъжба против администрацията на Тръмп поради "жестокото и нелегално “ раздробяване на мигрантски фамилии, заяви BBC.

Адвокатите на Демократическата партия от щатите Вашингтон, Ню Йорк и Калифорния дадоха старт на делото.

Правните дейности са ориентирани против политиката да се отхвърля даване на леговище на хората, минали през границата с Мексико.

Щатите, които съдиха администрацията на президента Доналд Тръмп бяха Масачузетс, Делауеър, Айова, Илинойс, Мериленд, Минесота, Ню Джърси, Ню Мексико, Северна Каролина, Орегон, Пенсилвания, Роуд Айлънд, Върмонт, Вирджиния и Окръг Колумбия.

Нов скандал с мигранти в морето, италиански транспортен съд ги върна в Либия

Брюксел предложи пари за центрове с имигранти в Европейски Съюз

Народно събрание с единомислещо решение за противоположното приемане на мигранти

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР