Гражданската инициативата „Зелени закони” организира работна среща на тема „Защита

...
Гражданската инициативата „Зелени закони” организира работна среща на тема „Защита
Коментари Харесай

Зелени закони организира работна среща за казуса със заменките на гори

Гражданската самодейността „ Зелени закони” провежда работна среща на тематика „ Защита на публичния интерес и природата в проблема със заменките на гори”. В полемиката ще се включат представители на няколко министерства, на неправителствени организации и на част от партиите, които ще влязат в новоизбрания парламент

Според природозащитниците страната загуби милиони от скандалните заменки на атрактивни гори, които продаде на ниски цени на неслучайни хора.

Брюксел оцени това като противозаконна държавна помощ, а преди две години агроведомството се закани да си върне 80 милиона. Към момента страната освен не си връща, а и заплаща стотици хиляди левове по каузи за заменките.

„ Бюджетът за бензина на горските инспектори сега би трябвало да го плащаме на частни компании, които се усещат ощетени от заменките. Ние не знаем занапред какви разноски ще дойдат от другите 100 каузи, които се водят за заменките, супер скандално е “, сподели пред „ Хоризонт “ шефът на организацията по горите Александър Дунчев и изясни, че по този начин наречените заменкаджии печелят делата със съдействието на движимости лица в съда.

„ Гори са били оценени преди години за по 10 лв. на квадратен метър, след това те са били препродавани от новите им притежатели за по 100 лв. или повече. В момента движимостите лица споделят в съда, че нито са 10 лв. действителните цени, нито 100 лв., а пет лв. “.

Според Дунчев единственият късмет е политическо решение, което да докара до непринудено връщане на земите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР