Гражданите ще вадят по-лесно удостоверения въз основа на регистъра на

...
Гражданите ще вадят по-лесно удостоверения въз основа на регистъра на
Коментари Харесай

Кои документи ще може да се вадят онлайн

Гражданите ще вадят по-лесно удостоверения въз основа на регистъра на популацията, плануват промени в наредбата, качени за публично разискване. В смяната е записано, че производството по издаване на удостоверения стартира с подаване на документално искане на книжен притежател по пример или в електронна форма.

Подаденото искане, без значение дали на хартия или електронно, ще се записва с входящ номер и дата, написа Pariteni.bg. Става въпрос за уверение за фамилно състояние, за правно ограничаване или за еднаквост на разположение с разнообразни имена.

Облекченият режим ще се употребява и за издаване на уверение за регистриране в регистъра на популацията, както и за подписване на цивилен брак.

Онлайн ще може да се подава и заявление за уверение за непрекъснат и сегашен адрес, както и за тяхната смяна.

Този ред ще важи и за издаване на уверение за наследници. Промените в наредбата влизат в действие един месец след обнародването ѝ в " Държавен вестник ".

Гражданинът ще избира и по какъв начин да получи документа – на гише, по имейла си или в профила му в Информационната система за несъмнено електронно връчване, само че единствено в случай че има подобен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР