Гражданите, останали повече от 24 часа без ток по време

...
Гражданите, останали повече от 24 часа без ток по време
Коментари Харесай

Омбудсманът: При спиране на тока над 24 часа първоначалното обезщетение е 30 лв.

Гражданите, останали повече от 24 часа без ток по време на снежната стихия преди седмица у нас, могат да изискат обезщетение. Първоначалната сума е 30 лева, а за всеки почнал по-късно 12-и част по още 20 лева Потърпевшите би трябвало да напишат тъжба в свободен текст до енерго сдружението. Това изясни пред Нова телевизия омбудсманът ни Диана Ковачева.

За изгорели уреди срокът за подаване на тъжби е 5 работни дни, разясни още тя.

„ Хората на които са им отказани средства поради форсмажорни условия да се извърнат към КЕВР като изпратят документално недоволство. Смятам, че това е корист с монополно състояние. Тук Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да се намеси. Дружествата са длъжни да поддържат сервитутната зона – към стълбовете, дърветата ”, прикани Ковачева.

За нарастването на водата:

„ Инфраструктурата е остаряла, качеството на водата е неприятно, а цената е висока. 80% е нарастването в Берковица. Това е сериозен растеж, който не дава отговор на качеството. Това е казусът. Няма никаква връзка сред цена и качество. Няма опция за тези обитаеми места,където тече вода с неприятно качество да платят по-малко ”, разясни омбудсманът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР