Гражданите на Париж се сблъскаха с транспортен хаос в петък,

...
Гражданите на Париж се сблъскаха с транспортен хаос в петък,
Коментари Харесай

Транспортна стачка в Париж предизвика хаос в сутрешния час пик

Гражданите на Париж се сблъскаха с транспортен безпорядък в петък, до момента в който транспортните служащи стачкуваха поради проектите за понижаване на пенсионните си привилегии в предизвикателство към проектите за пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон , оповестява " Ройтерс ".

10 от 16 линии на метрото в Париж и 2 съществени районни влакови линии бяха изцяло затворени , до момента в който изтече утринният час пик , оставяйки пътуващите да намерят други други възможности да стигнат до работа.

" Днес отивам пешком на работа и ще бъда по улиците минимум четири часа ", изяснява Антъни, 21-годишен, който работи в ресторант в Западен Париж.

Синдикатите желаят стачката, която се чака да бъде най-голямата след 2007 година в Париж, за да изпрати предизвестие към държавното управление на Макрон , защото започва една от най-опасните промени на своето президентство - да сплоти 42-те разнообразни пенсионни системи във Франция в единна система, основана на точки.

Премиерът Едуар Филип даде обещание да отдели време на профсъюзите и да вземе поради по-широкото публично мнение, откакто в предишното бе изправен пред рецензии за това, че е " запушил ушите си ".

" Съобщенията на премиера няма да окажат въздействие. Стачката е стартирана и присъединяване ще бъде огромно ", разяснява Фредерик Руис, който оглавява обединяването CFE-CGC в парижката компания RATP.
 Нови митинги на жълтите жилетки във Франция
Нови митинги на жълтите жилетки във Франция

След конфликти с полицията има и арестувани

Правителството не се поколеба от огромните стачки предходната година поради промяна на държавната железопътна компания, само че от този момент Макрон отслабва политически и от поредицата антиправителствени митинги в края на 2018 година и началото на тази година.

Протестите, които шокираха нацията с едни от най-сериозните улични насилия от десетилетия, бях а провокирани от опасения за намаление на виталния стандарт и също по този начин от терзанията, че Макрон притиска прекомерно мощно за своята програмата за промени .

Докато дава обещание да бъде отворен за външен принос за пенсионната промяна, Филип добавя, че е решен да извърши проекта за пенсионна промяна .

Предишни промени към този момент анулират част от правата на служащите в RATP и се тормозят, че ще би трябвало да вършат в допълнение наложени жертви. Анкета на Odoxa-Dentsu открива, че съвсем трима от четирима интервюирани не счита, че държавното управление на Макрон ще предложи добра промяна .
 Разследват ръководителя на френския парламент за финансови измами Обновена
Разследват ръководителя на френския парламент за финансови измами

Ришар Феран е непосредствен съдружник на президента Еманюел Макрон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР