Гражданите на ЕС, които са живели във Великобритания в продължение

...
Гражданите на ЕС, които са живели във Великобритания в продължение
Коментари Харесай

Лондон обяви правилата за пребиваване на чужденци от ЕС след Брекзит

Гражданите на Европейски Съюз, които са живели във Англия в продължение на пет години, ще запазят същите права на работа, обучение и достъп до обществени помощи и услуги, каквито имат и в този момент, оповестява dnevnik.bg. От същите права ще се употребяват съпрузите, децата, родителите и внуците им.

Това гласят разпоредбите, по които Англия ще третира европейците след Брекзит. Те бяха оповестени през днешния ден от Лондон. Въпросът какво ще се случи с трите милиона жители на Европейски Съюз, живеещи във Англия, бе един от най-важните в договарянията.

Хората, които живеят в страната към 31 декември 2020 година, само че още нямат право на непрекъснато престояване, ще получат " прелиминарен статут ", до момента в който изтекат нужните пет години.

Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид изясни, че позицията на държавното управление е да дава статут " по дифолт ", като ще е нужна " доста сериозна причина " той да бъде отхвърлен.

Кабинетът възнамерява процесът да стартира през есента и да бъде изцяло подготвен за работа при започване на 2019 година, с цел да се избегне внезапен скок на молбите в края на март, откакто Англия напусне Европейски Съюз. Тя ще бъде в деяние по време на двегодишния временен интервал, който би трябвало да продължи до юни 2021 година

3.8 млн. европейци живеят във Англия, а към 900 000 британци - в Европейски Съюз, демонстрират данните на националното статистическо бюро. Министърът упрекна европейските страни, изключително Франция и Испания, че не работят толкоз бързо по въпроса за английските експати, въпреки че той би трябвало да бъде решен до " Деня Брекзит " - 29 март 2019 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР