Граждани се събраха пред Националния дворец на културата в столицата,

...
Граждани се събраха пред Националния дворец на културата в столицата,
Коментари Харесай

Поредният „Поход за мир“ в София настоява за неутралитет на България

Граждани се събраха пред Националния замък на културата в столицата, с цел да се включат в следващия „ Поход за мир “, призовавайки страната ни да резервира боен неутралитет. Мотото на проявата още веднъж е „ Не на войната, да на мира “, а участниците в нея са се организирали най-вече в обществените мрежи. 

„ България би трябвало да си има свои национални ползи и цели. Не може да изпраща оръжия и муниции, с което да взе участие в подклаждането на военни спорове “, сподели за Българска телеграфна агенция участник в демонстрацията. 

Протестиращите събират и оръжия-играчки в символ на митинг против настояването на някои политици България да поддържа военно Украйна. 

Сред хората, пристигнали на събитието, се събират подписи за народен референдум, озаглавен от уредниците „ България за мир и суверенитет “. Очаква се по-късно протестиращите да се насочат на шествие из София. 

По време на конференция, състояла се на 20 април в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция, от организационния комитет на " Общобългарски поход за мир и неутралитет " оповестиха и шестте въпроса за референдума.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР