Граждани се събраха на протест пред Министерски съвет тази сутрин.

...
Граждани се събраха на протест пред Министерски съвет тази сутрин.
Коментари Харесай

Александър Ненков на протеста на ГЕРБ: Кирил Петков е срам и позор за България

Граждани се събраха на митинг пред Министерски съвет тази заран. Сред присъстващите са водачът на МГЕРБ Георг Георгиев и деятели на младежката организация.

След като пристигнаха членове на управлението на ГЕРБ митингът се концентрира към стълбите на Партийния дом. Там Томислав Дончев съобщи: „ Не бива да позволяваме принуждение или нещо да бъде чупено и аз не желая някой от постройките тук да бъде замерян и опозоряван. Ние не сме такива. Ние почитаме държавните институции без значение кой ги съставлява “.

Той запита протестиращите дали ги е боязън, а те отвориха негативно, заяви novini.bg.

„ Всички безобразия имат една цел: вас да ви е боязън. Този, който има неуместни въпроси и е неудовлетворен или си разреши да снима някое безсрамие – да си мълчи. Това народна власт ли е? Промяна ли е? Промяна е, само че не е добра смяна. Да допуснеш да бъде задържан водачът на опозицията е по-трудно да си го представиш в сравнение с да бъде задържан министър-председателят, Това е гласът, който би трябвало да задава неуместни въпроси и да намира недостатъци на властта, е в ареста. Това народна власт ли е? Тук сме да покажем, че не ни е боязън и колкото повече ни удрят, толкоз повече ще демонстрираме, че не ние боязън. Има права и полезности, които ние като български жители няма да позволим да бъдат потъпквани. Нито една институция, в това число Министерство на вътрешните работи, не може да бъде употребявано за политически цели. Това, че някой не може да се оправи с ръководството на страната и основава рецесия след рецесия, не може да бъде заметено посредством политически репресии. Колкото повече натискат, толкоз повече ще ставаме.

Думата взе и Георг Георгиев, водач на МГЕРБ: „ Чудите ли се за какво не желаеме да сме като тях? Това е резултатът в обществото – разделяне и принуда. Чудехте се по какъв начин наподобява политическата принуда. Лидерът на опозицията да е в ареста. Така ли наподобява съвременна и демократична България, за която младежи претендираха, че ще се борят, ще донесат смяна и ще донесат западния модел. Донесоха ли ни нещо положително? Виждаме какво се случва, когато властта попадне в едни нелегитимни хора. Виждаме по какъв начин една власт, която не пристигнала на крилете на демокрацията и свободния избор, реализира. Тази коалиция пристигна да ръководи, с помощта на неистина и машинация. Тя конфигурира незаконна и непредставителна власт. Това не е митинг на ГЕРБ, а на свободни хора. Това е митинг на хора, които не желаят да мълчат единствено тъй като на някого не му е комфортно. Вижте до каква степен стигна един министър-председател! Силни сме, господин Петков! Не ви е казусът МГЕРБ, а вие самите! Цените не ги подвигна МГЕРБ, те са резултат от вашето лично безумство!

Към митинга се причислиха и депутати от ГЕРБ.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

След него се изрече Вежди Рашидов: „ Не съм вярвал, че през 2022 година примитивизмът на ръководството да стигне тези равнища. Унизително е да бъде задържан човек, който е бил 10 години отпред на страната. Унизително е човек да бъде задържан пред внуците си, а една дама пред детето си! Тази България, тези здания, са издигнати от българите, които са носили кръста си. Тези момчета (бел.-ред. - ПП) какво ще създадат за България? Кога нарастнаха олиото и хляба? При тях! Те правят закононарушения! “. Той моли към жителите да покажат различен тип митинг – на умните, интелигентните и можещи хора. Вие сте част от градящите хора! “. Според него актуалните ръководещи не работят, а единствено си вършат ПР: „ Да си вървят и да оставят България на българите! “

Костадин Ангелов съобщи, че в България към този момент има тирания и уточни към Президентството: “А там е началник-щабът на диктатора. Диктаторския режим в България пристигна с машините на Мадуро – по венецуелски! Защо арестуват Бойко Борисов? Защо се готвят да арестуват и нас? Отговорът е единствено един: тъй като знаем по какъв начин да се оправим с рецесиите на България, знаем по какъв начин да понижим цената на тока и хляба, по тази причина арестуват водачът на опозицията! Защото имаме импотентно ръководство! От повече от месец ни се оферират едни безчовечен осъществявания, които не водят до нищо. Евтиният самун е единствено в бъдеще време! Оставка! Кирил Петков погазва българската конституция! Канадец с българско поданство, който написа подправена декларация и в гербовата зала на Президентството го заклеха! Това е закононарушение! Оставка! “

Той зададе следния въпрос: „ Сега откакто господин Борисов е в пандиза какъв брой е цената на газа, на хляба, на тока, на олиото? Всичко е форсмажор “.

Депутати и жители скандираха „ Бойко “.

Деница Сачева благодари на всички на площада: „ Вие сте почтени български жители, за които демокрацията има значение. Вие знаете, че всеки български жител има права и е почтен до доказване на противното. Ставаше въпрос за 120 разработки за европейски фондове, а след това се оказа, че не е по този начин. Наричаме това политическа принуда, тъй като има тъпчене на човешки права. Най-циничното беше изявлението на премиера във фейсбук, че никой не е над закона, а самият той е нарушил конституцията. Тук сме, с цел да кажем, че нас не ние боязън. Днес стартира краят на това ръководство “.

Александър Ненков напомни на протестиращите лятото на 2020 година: „ Помните ли този пестник и за какво беше той? Този пестник, за жалост, реализира задачата си: страната да бъде разграничена. Точно, когато трябваше да покажем на света, че сме европейска страна, това не се случи. Мен ме е позор, че в този кабинет има министър-председател, който е позор и срам за българската страна и един президент, който наруши конституцията и направи всичко допустимо страната да бъде разграничена. Това беше задачата и тя беше реализирана. Аз не желая да пребивавам в страната на Румен Радев, Бойко Рашков и Кирил Петков! Оставка! “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР