Граждани се обърнаха официално към вицепремиера Валери Симеонов и министъра

...
Граждани се обърнаха официално към вицепремиера Валери Симеонов и министъра
Коментари Харесай

Циганите да стават павьори, предлага гражданска група

Граждани се обърнаха публично към вицепремиера Валери Симеонов и министъра на труда и обществената политика Бисер Петков с оферти за основаване на стратегии за образование на павьори.


" За " и " срещу " паветата да се схванат, желае Борисов

Да не стачкуват пред Министерски съвет

Предложението е предизвикано от това, че се твърди, че " нямало кой да реди паваж " и по тази причина павираните улици в София трябвало да бъдат асфалтирани.

От " Граждани за публичен и релсов превоз " акцентират, че това се говорило и за бул. Прага, за който общината е подготвила план за асфалтиране, макар оповестяването му за недвижима културна полезност.

Предложението е да се основат курсове/школи към бюрата по труда за образование по полагане на каменни улични настилки и детайли в обществената градска среда - паваж, бордюри, плочи и други Успешното прекосяване на курса да води до придобиване на подготовка - " павьор ", оферират от Гражданската група. Според създателите на писмото тази специалност е извънредно нужна, обичайната, само че позабравена и недооценена у нас.

 Организации излизат на митинг поради паветата на
Организации излизат на митинг поради паветата на " Донкуков "

Вариантът " единствено паваж " не предвиждал велоалея

Столична община на е реагирала на предложенията на инициативната група, основала петицията за опазване на гранитните павета в София.

Съгласно заповедта на министър Вежди Рашидов от декември 2016 година за оповестяване на павираните настилки в София за културна полезност, Столична община следва да обезпечи " консервация и реституция ", само че отделя средства само за " транспортната проходимост ".

Гражданската група се срещнала с настоящи павьори, които на драго сърце биха обучавали искащи да работят тази специалност.

Гражданите чакат и позициите на прокуратурата, ДНСК и Министерство на културата по техния сигнал от преди 3 седмици, защото ремонтът тече и все още, а по проект завършва в средата на август.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР