Граждани протестираха тази вечер пред френското посолство в София срещу

...
Граждани протестираха тази вечер пред френското посолство в София срещу
Коментари Харесай

Граждани протестираха пред френското посолство в София в подкрепа на евроинтеграцията на Северна Македония

Граждани стачкуваха довечера пред френското посолство в София против решението на Франция да блокира започването на договаряния със Северна Македония за участие в Евросъюза.

Организаторите на митинга показаха опасения от отлагането на европейската вероятност, което може да провокира политически безпорядък в Република Северна Македония и призоваваха Париж да премисли позицията си по отношение на Скопие поради риска от дестабилизация на района.

Сред протестиращите беше скулпторът и държавник Андрей Врабчев, който съобщи на френските дипломати в София декларация на български език с апел за проевропейска политика на Франция на Балканите. „ Ние желаеме обединена и мощна Европа и считаме, че сърцето на Балканите, което е Македония, би трябвало да бъде част от Европа. Границата сред България и Македония би трябвало да бъде европейска, т.е. – тя да е фиктивна “, сподели той пред БНР.

„ Да не позволяваме непознати ползи, враждебни на Европа да се наместят на западната ни граница сега и България още веднъж да бъде изолирана от съдружниците си в Европа с – в случай че не вражески, то най-малко страни, които ще гравитират към непознати ползи “, добави Андрей Врабчев.

В Северна Македония, след среща при президента Свето Пендаровски политическите сили взеха решение предварителните парламентарни избори в страната да се състоят на 12 април 2020 година. От 3 януари в Скопие ще ръководи от служебно държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР