Граждани от Благоевградско, сред които и множество собственици на фирми,

...
Граждани от Благоевградско, сред които и множество собственици на фирми,
Коментари Харесай

Нов протест за отварянето на ГКПП Илинден-Ексохи

Граждани от Благоевградско, измежду които и голям брой притежатели на компании, ще стачкуват през днешния ден против рестриктивните мерки на гръцките управляващи за прекосяване през граничния пункт „ Илинден-Ексохи “. В момента камиони могат да влизат в Гърция единствено от 7.00 до 23.00 часа, а за леки коли и пасажери от ноември предходната година е наложена възбрана за прекосяване.

Уведомително писмо за митинга към този момент е импортирано до кмета на община Гоце Делчев, защото уредниците считат да се съберат на пътя, преминаващ през града и водещ до граничния пункт.

Над 100 компании са подкрепили протестната подписка, заяви пред БНР предприемачът Кръстьо Веселинков, уредник на митингите и напролет на предходната година: " В сряда от пет часа. Обявяваме митинг на кръговото кръстовище на Гоце Делчев, подкрепени сме от към стотина компании, подписали, а и сме поканили поданството на целия район тук да поддържа митинга, защото това, което се случва на „ Илинден-Ексохи “ е нетърпимо нещо “.

Според хората, наранени от рестриктивните мерки за прекосяване през граничния пункт, няма никаква логичност той да не бъде изцяло отворен за туристи и за камиони, защото обстановката с коронавирусната пандемията е овладяна, а летните пътувания към морето в Гърция към този момент са в разгара си.

" Тук могат да подсигурят по същия метод, както на останалите пунктове, да подсигурят екипи, които да вършат съответния надзор “, уверени са недоволните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР