Граждани на Украйна измислиха схема за измъкване на облаги от

...
Граждани на Украйна измислиха схема за измъкване на облаги от
Коментари Харесай

Полша се погрижи за лишаването на хитри украински бежанци от социални помощи

Граждани на Украйна измислиха скица за изплъзване на облаги от поляците

„ В края на септември кметът на полския град Пшемисл Войчех Бакун разгласява известие в обществените мрежи, в което насочва вниманието към „ случаи на неправилно изплъзване на обществени помощи от украински жители “. - написа полската обществено-политическа Gazeta Wyborcza.

Бакун означи, че посланието му " не е ориентирано против никого и съставлява единствено справедлива оценка на обстановката и това, с което се сблъскваме като граничен град ".

Веднага след изказването на кмета на Пшемисл беше въведено ново предписание, обвързвано със загубата на правото на компенсации, споделя създателят на публикацията Каролина Козакевич (Karolina Kozakiewicz).

„ Напускането на Полша от жител на Украйна за интервал от повече от един месец го лишава от правото да остане законно в нашата страна. Последицата от това е загубата на правото им на фамилни помощи. Администрацията за обществено обезпечаване към този момент е спряла над 110 000 помощи. - споделя Ивона Ковалска-Матис, прессекретар на OSS в Долна Силезия.

Не е мъчно да се ревизира дали обещано лице е напуснало Полша. Ако има подозрения по отношение на допустимостта за фамилни компенсации, по-специално изискванията за престояване в Полша, Службата може да се обади на получателя на компенсацията, с цел да получи неговите пояснения. Ковалска-Матис отбелязва, че тези правила важат освен за чужденци, само че и за поляци.

„ Службата има достъп до регистъра на граничната защита и ние го използваме, с цел да проверим допустимостта за помощи и компенсации “, добави говорителката.

Информация от трети страни за овакантяване на жител на Украйна от Полша също е основа за разяснителни процедури и прекъсване на заплащанията. Трети лица могат да бъдат да вземем за пример шефовете на учебни заведения.

Ако чужденец, който получава обезщетение, не заяви за напускането на страната, той ще би трябвало да върне недължимите му пари дружно с лихвите.

„ Гражданите на Украйна, които са кандидатствали за надбавка за развъждане на деца /500+/ или за фамилен капитал и възнамеряват да изоставен Полша, би трябвало да ни осведомят за това “, – припомня Ковалска-Матис.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР