Граждани на страни от Европа проявяват голям интерес към недвижими

...
Граждани на страни от Европа проявяват голям интерес към недвижими
Коментари Харесай

Пенсионери от Евросъюза купуват селски имоти в Гърция

Граждани на страни от Европа демонстрират огромен интерес към недвижими парцели в гръцката провинция, пишат медии в Гърция. Голям интерес към парцелите в Гърция демонстрират пенсионери и хора в предпенсионна възраст. Често те купуват парцел преди дефинитивно довеждане докрай на строителството, поради по-ниските цени, споделят брокери.

“Интересът към ваканционните жилища остава висок, изключително измежду хората, които са на няколко години до пенсиониране, на възраст от 50 до 55 години ”, сподели Йоанис Ревитис, началник на компания за недвижими парцели.

През последната година се е трансформирало капиталовото държание на чужденците. “Повечето клиенти избират да купуват къщи още на стадия на планиране, защото цената може да бъде с 20% по-ниска, в сравнение с при закупуване на къща до ключ ”, споделят брокери.

В Крит са доста търсене парцели “на зелено ” на стойност от 250 хиляди евро нагоре. Сред аргументите за това е покачването на лихвите в някои страни от Европейски Съюз. Затова доста купувачи избират вместо да взимат заем, да финансират покупката със лични средства.

А покупката на парцел “за зелено ” дава опция за разсрочване на заплащанията в границите на няколко години. Когато хора в предпенсионна възраст купуват парцел в Гърция, те нямат проекти да се пренесат да живеят в него незабавно, а след няколко години. Затова за тях е комфортно да изчакат няколко години за изграждане на парцела, само че да платят по-малко.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР