Графикът на съда и кампанията на Тръмп изглежда хаотичен

...
Да се ​​кандидатираш за президент на САЩ е трудна задача
Коментари Харесай

Да се ​​кандидатираш за президент на САЩ е трудна задача дори в най-добрите времена.

Търсенето на Белия дом, докато се сблъсквате с множество обвинения и перспективата за множество граждански и наказателни процеси е почти невъобразима задача. Това обаче е реалността, с която в момента се сблъсква Доналд Тръмп.

Президентската кампания включва почти непрекъсната кампания и набиране на средства през дълъг сезон на щатски първични избори, които определят партията номинация, последвана от обща предизборна кампания под интензивния контрол на националните медии.

Има дебати, речи за определени политики и многодневна конвенция за номиниране - със своите падащи балони, конфети и спектакъл, но също и с потенциала си за неподготвена политическа драма, ако нещата тръгнат настрани. Едва през януари, републиканското президентско състезание вече започна сериозно. Партията е на път да започне да провежда ежемесечни дебати за квалифицирани кандидати. Първият ще се проведе следващата седмица в Уисконсин.

Г-н Тръмп все още не е потвърдил дали ще присъства на дебата, но и в двата случая графикът предоставя ранно показване на това как правните му притеснения биха могли да допринесат за политическите му изчисления. Бившият президент вероятно ще трябва да се подготви за явяване в съда в Атланта до края на следващата седмица, където ще бъде официално изправен пред съда по обвинения за намеса в изборите в Джорджия през 2020 г., докато опонентите му се подготвят да излязат на сцената на дебата.

Въпреки че голяма част от правната и политическата драма на г-н Тръмп ще се разиграе през 2024 г., вече има един процес, насрочен за по-късно тази година. На 2 октомври гражданското дело за измама на щата Ню Йорк срещу г-н Тръмп и неговата бизнес империя трябва да влезе в съда. Г-н Тръмп не е длъжен да се явява в съда, но все пак може да бъде разсейване - и идва само пет дни след втория насрочен републикански първичен дебат.

Кога календарът се обръща към 2024 г., нещата започват наистина да се нагорещяват. Събранията в Айова - първият републикански конкурс за избор на президент - са насрочени за 15 януари, същия ден, когато започва процесът за клевета срещу г-н Тръмп. Това е второто дело, заведено от писателката Е. Джийн Карол, която вече спечели присъда за 5 милиона долара от бившия президент за отричане, че я е насилвал сексуално.

Тръмп Делото за тайни пари в Ню Йорк е насрочено за съдебен процес през март, а федералното дело, включващо неправилно боравене с класифицирани документи, е насрочено за май. Това ще стане след провеждането на много от ключовите първични избори на републиканците. Но подготовката за тези случаи, включително предварителни изслушвания и показания, ще започне доста по-рано.

Много просто ръководство за четирите големи правни дела на Тръмп

След това има две наказателни обвинения, които все още не са насрочени. Специалният прокурор Джак Смит каза, че иска неговото дело за намеса в избори през 2020 г. да влезе в съда в началото на януари и че може да продължи четири до шест седмици. Адвокатите на г-н Тръмп със сигурност ще оспорят това, като се има предвид, че процесът може да се простира след три от ключовите ранни президентски надпревари. Решението обаче в крайна сметка зависи от съдията, който наблюдава делото.

Окръжният прокурор на Джорджия Фани Уилис каза, че иска нейното разрастващо се дело за рекет срещу г-н Тръмп и 18 колеги -подсъдимите да стигнат до процес в рамките на шест месеца, но този срок също е амбициозен.

Всички председателстващи съдии по тези дела ще вземат под внимание правните опасения на г-н Тръмп, т.к. както и времевата линия на кампанията и се опитайте да изработите график, който най-добре отговаря на всички конкуриращи се интереси.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР