Графичен художник в югозападния американски щат Ню Мексико използва комикс,

...
Графичен художник в югозападния американски щат Ню Мексико използва комикс,
Коментари Харесай

Графичен художник използва комикс, за да разкаже история за еднополова любов в индиански резерват

Графичен художник в югозападния американски щат Ню Мексико употребява комикс, с цел да опише история за еднополовата обич и еднаквост в индиански резерват, разказва  Voice   of America (VOA).

Местната художничка Кармен Селам споделя, че нейният комикс „ Rezbians “ е персонална история за любовта и идентичността. Заглавието е дума, която се употребява за изложение на лесбийките в индианските резервати.

„ Това е нещо като възобновяване на този термин. Определено е нещо, което се употребява в общностите, които съм чувал. Така че просто желаех да го направя нещо позитивно и също нещо, което използваме в личното си пространство. И по този начин, „ Rezbians “ е значително моя лична визия з а тези взаимоотношения и нещо, което желаех да покажа, просто да хвърля в света “, споделя Кармен Селам.

Селам, която е Якама и Команч, се надява нейната история да ускори представянето на еднополовата обич измежду локалните общности, което съгласно нея е липсвало в медиите, с които е израснала.

Книгата идва от артистичната резиденция на Selam в Risolana, публично печатарско студио в Южната котловина на Албакърки. Съоснователят на Risolana Майкъл Лоренцо Лопес споделя, че организацията има за цел да помогне на артистите да разширят своята креативност.

„ И виждам това, което направи Кармен, като в действителност добра основа за Кармен, в случай че желае, да сътвори по-голяма книга, която е по-задълбочена, или даже да сътвори филм. Не знам по какъв начин би изглеждало това, само че мисля, че се мисли и за построяването на роман и опцията хората да видят своя роман в ръцете си е супер мощна “, споделя Майкъл Лоренцо Лопес.

Таня Тайлър е родом от Дине, която отива на представянето на книгата, с цел да поддържа разказването на истории за индианските дами.

„ Не единствено тъй като е индианско изкуство, само че и тъй като съставлява прекарване на два духа, някой от LGBTQ сферата “, споделя тя.

Селам споделя, че работи, с цел да въодушеви хора от други маргинализирани групи да схванат своите истории, да опишат личните си истории и да възвърнат своята еднаквост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР