Градусът на напрежение е изключително висок, но всичко това е

...
Градусът на напрежение е изключително висок, но всичко това е
Коментари Харесай

Петър Куленски, ПП: Напрежението в парламента се дължи на „коалицията на хартиената бюлетина“


„ Градусът на напрежение е извънредно висок, само че всичко това е подбудено от дейностите на болшинството в пленарната зала, така наречен коалиция на хартиената бюлетина. И тези дейности датират надалеч преди през днешния ден. “ Това сподели за Euronews Bulgaria Петър Куленски, народен представител от „ Продължаваме промяната “ и член на правната комисия в Народното събрание, във връзка днешните кавги в пленарната зала.

" Можем да се върнем една седмица обратно, на съвещанието на правната комисия предходната сряда, което продължи рекордните 18 часа, макар нашите апели то да бъде прекъснато и продължено в идващ ден ", напомни той.

 
ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се пробваха измежду нощ, надалеч от погледите на българите, през задния вход да вкарат редица промени, ориентирани против демократичното право на избор на българските жители – премахването на регион „ Чужбина “, унищожаване на Обществения съвет към ЦИК, обезличаването на машините и превръщането им в принтери на бюлетини, които по-късно те да броят ръчно и да вкарват в протоколите.
Последващите отстъпки от страна на ГЕРБ бяха прахуляк в очите, счита Куленски.

„ Това беше единствено една дребна част от техните оферти. Основното, което си остава, е връщането на хартиената бюлетина и обезличаването на машините. А не виждаме от държанието на ГЕРБ, че те са подготвени да правят отстъпка и крачка от това. Според нас това е безусловно неприемливо. Най-вече, извънредно противен е методът, по който това се случва “, уверен е той.

Това болшинство потъпка всички правила на парламентаризма, безапелационен е депутатът от „ Продължаваме промяната “. Той е на мнение, че опозицията е била заглушена, което от групата му смятат за извънредно недопустимо.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР