Градус не е само производител на пилешко месо, както е

...
Градус не е само производител на пилешко месо, както е
Коментари Харесай

Георги Бабев: Надяваме се на одобрен проспект до края на месеца

Градус не е единствено производител на пилешко месо, както е позната компанията на множеството хора. Ние сме голям производител на разплодни яйца, които се продават на други производители на пилешко месо. Това е сегмент, които е високо маржов, съобщи Георги Бабев, член на Съвета на шефовете на Градус по време на пазар Капиталови пазари на деветото издание на финансовия и стопански конгрес "Шумът на парите ".

Градус е на второ място в Европа по произвеждане на разплодни яйца. За 2017 година сме произвели над 120 млн. оплодени яйца, като над 80% са за експорт. Другите 20% са за зареждане за вътрешна приложимост на групата, уточни още Бабев.

За 2017 година компанията има 44% брутен марж на облага на този артикул. Такива индикатори са необичайност в хранително-вкусовата индустрия. Инвестициите от първичното обществено предложение (IPO) на компанията ще бъдат ориентирани главно тъкмо към този сегмент - разширение на потенциала на разплодните яйца, тъй като имаме извънредно търсене. Продукцията е продадена за 2 година напред и не можем да задоволяваме поръчките, посочи още той.

Още по тематиката четете ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР