Градският прокурор на София: Ивайла Бакалова е потърсила правна помощ

...
Градският прокурор на София: Ивайла Бакалова е потърсила правна помощ
Коментари Харесай

Градският прокурор на София: Ивайла Бакалова е потърсила правна помощ от Мартин Божанов


Градският прокурор на София: Ивайла Бакалова е потърсила правна помощ от Мартин Божанов.

Вие знаете, че Комисията за Мартин Божанов се образува след лъчение от страна на „ Антикорупционния фонд “ за напън, който е  упражняван против Ивайла Бакалова  за задържането на нейния брачен партньор.  В хода на делото има разпитани нови двама очевидци , които описват, че  именно тя е потърсила връзка с Емил Писков и Мартин Божанов.  Това съобщи градския прокурор на София – Илиана Кирилова преди да влезе в залата за чуване.

По думите на Кирилова Ивайла  Бакалова е разговаряла с тях от непознат телефон.  „ Тя е търсила от Мартин Божанов правна помощ . Тази информация имаме от през вчерашния ден, като нещо ново. Свидетелите са обезпокоени, защото записът е юридически в техния дом. Бакалова им е дала обещание, че това няма да бъде излъчено. Действително не е излъчено, само че се виждат лицата, чийто дом е посетила Ивайла Бакалова “, добави градския прокурор на София.

Временната комисия  за  проверка  на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата около  Мартин Божанов  ще  изслуша няколко прокурори  днес.

Комисията ще изслуша  градския прокурор на София – Илиана Кирилова ,

по отношение на вероятно съществуване на групи за въздействие в Софийска градска прокуратура и подхванати ограничения от страна на управлението на СГП.

Апелативният прокурор на София – Радослав Димов  също ще бъде изслушан по отношение на данни и информация за активността на Мартин Божанов и групата към него.

Ще бъде изслушана и  Теодора Точкова – основен контрольор в ИВСС ,

по отношение на получени данни и осъществени инспекции от страна на ИВСС по отношение на вероятно съществуване

на нерегламентирани обвързаности на лица от правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос.

Предстои чуване и на  Ясен Тодоров  (следовател в Национална следствена служба, някогашен член на Висш съдебен съвет и ръководител на етичната комисия към ВСС) по отношение на данни и информация за активността на Мартин Божанов и групата към него.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР