Градските съдии напълно споделят изводите на Софийския районен съд (СРС),

...
Градските съдии напълно споделят изводите на Софийския районен съд (СРС),
Коментари Харесай

Вальо Топлото оправдан по едно от делата, излиза от затвора

Градските съдии изцяло споделят изводите на Софийския областен съд (СРС), който през март предходната година оправда Вальо Топлото, откакто одобри, че осъществените от него действия към този момент са декриминализирани, заяви правният уебсайт "Лекс “.

Делото се точи 10 година Според обвиняването, в интервала от 20 октомври 1999 година до 25 юни 2003 година в Австрия, Димитров е правил финансови покупко-продажби в нарушаване на валутното ни законодателство, като предоставените от него заеми и осъществените покупко-продажби с скъпи бумаги са за общо близо 6 млн. лв.. Освен това, сред 2004-2006 година още веднъж нарушил валутните закони, като в качеството си на шеф на компания „ Про Марк “ ЕООД не заявил пред Българска народна банка голям брой покупко-продажби за над 16 млн. лева .

През 2015 година обаче текстът на член 251 от Наказателен кодекс беше изменен, като изменението докара до оправдателна присъда и за някогашния зам.-председател на Народното събрание от Движение за права и свободи Христо Бисеров.

„ В актуалната редакция на закона е криминализирано само неизпълнението на обвързване за обявление на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и произведения със и от тях, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз, и цената на предмета на закононарушение е в изключително огромни размери ", стимулират се съдиите.

Валентин Димитров към момента е в пандиза, където излежава присъдата си от 3 години затвор по друго дело против него - за занемареност. По него той беше приет за отговорен, че е разпилял имущество на "Топлофикация " за над 325 000 лева, правейки екзотични разходи - за джет, джакузи, скъпи сирена, алкохол, аксесоари, медикаменти и други

Вальо Топлото обаче ще излезе от затворническото общежитие в Казичене напълно скоро - на 9 февруари, заяви в. “24 часа”, като се базира на информация от прокуратурата.

На първа инстанция пък висят още две каузи против Вальо Топлото - единият за пране на към 12 млн. лева и укриване на налози, а другият - за заграбване на близо 6 млн. лева от “Топлофикация”.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР