Градски транспорт с удължено работно време ще има във Варна

...
Градски транспорт с удължено работно време ще има във Варна
Коментари Харесай

Градски транспорт с удължено работно време ще има във Варна това лято

Градски превоз с удължено работно време ще има във Варна това лято. Решението беше взето с съвсем цялостно болшинство на днешното съвещание на Общинския съвет.

Пет автобусни линии – 7, 17, 20, 31 и 148, ще обезпечават транспорт на пасажери до 1:00 часа след среднощ, с реципрочни часове от крайните точки. Те ще свързват центъра с крайните квартали.

Първоначално предлагането бе рейсовете да пътуват с продължен график в интервала 1 юни – 30 септември, само че съветниците одобриха нощният превоз да работи през дейния туристически сезон – от 15 юни и 15 септември.

Гласувана бе и смяна в транспортната скица на Варна за облекчение на пътуващите към селищни формирания Боровец – юг и Боровец – север. По маршрута на автобусна линия 46 ще бъде разкрита нова автобусна спирка „ Санта Мария “, сред спирки „ Голям обръщач – Боровец “ и „ Галата – обръщач “, и ще се обслужва в двете посоки. В тази връзка ще бъде променено маршрутното написания на линия 46.

Съветниците утвърдиха и икономическата рамка за активността на публичния транспортьор във Варна за интервала 1 януари – 23 октомври 2023 г.  Възнаграждението на километър маршрутен пробег е в размер на 12 973 000 лева, или 1.5413 лева./км без Данък добавена стойност. Транспортната задача за интервала е 8 417 000 км.

Друго решение, взето с цялостно единогласие през днешния ден, бе Община Варна да отпусне близо 3,96 млн. лв. за действия, свързани със санирането на многофамилни жилищни здания.  87 сдружения на притежателите са утвърдени за общинско финансиране за правене на механически паспорти и енергийно проучване на постройките. 

Тези документи са наложителна част от процедурата „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “. Съгласно програмата разноските за тяхното правене се поемат от претендентите, само че Община Варна реши да подкрепи сдруженията на притежателите, като обезпечи заемообразно финансиране. Средствата по-късно ще се възстановят на общината.
С решение на локалния парламент Община Варна ще кандидатства с планово предложение за безплатна помощ от Механизма за възобновяване и резистентност за главен ремонт на Дома за остарели хора „ Гергана “.  Предвиждат се редица действия, с които да се основат по-добри условия за живот на възрастните хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР