Градската управа на Пекин обяви в събота вечерта оранжев код

...
Градската управа на Пекин обяви в събота вечерта оранжев код
Коментари Харесай

Обявиха оранжев код за силно замърсяване на въздуха в Пекин

Градската администрация на Пекин разгласи в събота вечерта " оранжев код " - нараснала заплаха по отношение на внезапно влошеното качество на въздуха в китайската столица, съобщи ТАСС. Агенцията се базира на документално предизвестие, публикувано от пекинската администрация.

С оглед замърсяването от понеделник до 28 март в това число в Пекин се не разрешава придвижването на транспортни средства, извозващи строителен отпадък, трошляк и пясък. Забраняват се също така потреблението на две категории най-вредни за околната среда коли с бензинови мотори, изстрелването на фойерверки и барбекютата навън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Градските управляващи предлагат децата от детските градини, началния и междинния курс на учебните заведения да не вземат участие в прояви на открито, а всички поданици на града да употребяват специфични маски и да не излизат за дълго време от домовете си.

В Китай работи четиристепенна система за предизвестие за екологични опасности - най-опасният код е аленият, следван от оранжев, жълт и наследник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР