Град Милано в северната част на Италия в сряда регистрира

...
Град Милано в северната част на Италия в сряда регистрира
Коментари Харесай

Милано отчете най-горещия ден от 1763 г. насам

Град Милано в северната част на Италия в сряда записва най-горещия ден от... 1763 година насам , оповестява " Ройтерс ".

С новата рекордно висока междинна дневна температура от 33 °C на 23 август горещата вълна, която стартира към средата на месеца, доближи своя пик.

Това е най-горещият ден, откогато метеорологичната станция Milano Brera води такава статистика - 1763 година Предишният връх на Милано от 32,8 °C беше подложен на 11 август 2003 година

През юли италианската столица Рим записва рекордни 41,8 °C на фона на мощните жеги в огромна част от Южна Европа това лято, които предизвикаха горски пожари, принудиха държавните управления да издават здравни предизвестия и прекъснаха почивката за доста туристи.
 Екстремните жеги в Европа се трансформират в новото обикновено
Екстремните жеги в Европа се трансформират в новото обикновено

Старият континент ще се сблъска с по-сериозни горещи талази това лято, както и със суши, наводнения и горски пожари

По данни на районната организация за запазване на околната среда 23 и 24 август са били най-горещите дни от лятото в целия район Ломбардия , който заобикаля Милано, като в няколко града са регистрирани пикови температури от над 40 °C.

" Интензивните и необикновени " температури са засегнали и италианските Алпи.

Агенцията обаче показва, че при започване на идната седмица горещата вълна е напът да завърши, отстъпвайки място на мощни гръмотевични стихии и внезапен спад на температурите до 10-15 °C.
 Европа изпраща най-горещото лято в историята си
Европа изпраща най-горещото лято в историята си

Рекордни температури са регистрирани през август 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР