Град Газа – Най-малко 30 израелски ракети са насочени към

...
Град Газа – Най-малко 30 израелски ракети са насочени към
Коментари Харесай

Израелската бомбардировка изравнява жилищен площад на улица Джалаа в град Газа

Град Газа – Най-малко 30 израелски ракети са ориентирани към жилищния площад Ярмук в град Газа, като изравняват минимум осем населявани жилищни здания. < /p>

Огромен черен облак от пушек и прахуляк се издигна от улица Jalaa в сряда следобяд и стотици палестинци се втурнаха към мястото, с цел да спасят оживели, блокирани под руините.

Докато две момчета, извадени от руините, бяха изнесени на носилка, прегърнати едно друго, те извикаха: „ Благодарим ви, гражданска отбрана! Обичаме те! ”

„ Екипажите на гражданската отбрана и колите за спешна помощ са извадили до момента 120 убити палестинци и почти 260 ранени от площад Ярмук “, сподели Ияд ал-Бузум, представител на вътрешното министерство в Газа, в четвъртък. „ Все още имаме 300 изчезнали под руините. “

С това броят на хората, блокирани под руините от началото на израелската бомбардировка на линията Газа на 7 октомври, доближава 1950 души, в това число 900 деца.

Повече от 7028 палестинци са били убити през последните 20 дни, в това число 2913 деца и 1709 дами.

Ал-Бузум сподели, че заради неналичието на тежка техника и неналичието на гориво екипажите на гражданската отбрана ще имат потребност от към седмица, с цел да извадят изчезналите хора.

Около 45 % от жилищните единици в линията Газа, или 200 000 единици, са унищожени или мощно развалени, споделят палестински чиновници.

Салама Маруф, началник на държавния медиен офис в Газа, сподели пред Ал Джазира, че Израел употребява муниции, които предизвикват солидни опустошения на инфраструктурата, и че има доста индикации, че Израел употребява интернационално неразрешени експлозиви, сочещи топящите се крака на някои от ранените.

„ Престъпността на окупатора в актуалната експанзия е невиждана “, сподели Маруф. „ Той е заличил цели фамилии от гражданския указател, изравнил е квартали и жилищни общности с техните поданици и е унищожил уреди, в това число лечебни заведения, места за поклонение, пекарни, станции за зареждане с вода, пазари, учебни заведения и просветителни и обслужващи институции. “

Лин Хейстингс, филантропичен координатор на Организация на обединените нации за окупираната палестинска територия, сподели, че „ на никое място не е безвредно в Газа “.

„ Когато маршрутите за евакуация са бомбардирани, когато хората на север, както и на юг, са въвлечени във военни дейности, когато липсват главните неща за оцеляване и когато няма гаранции за завръщане, на хората не остава нищо друго с изключение на неосъществим избор, ”, сподели тя.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР