Град Газа – Джамил ал-Каруби свикна с новото си ежедневие

...
Град Газа – Джамил ал-Каруби свикна с новото си ежедневие
Коментари Харесай

Човек и неговото магаре се грижат хората в Газа да не ожаднеят

Град Газа – Джамил ал-Каруби привикна с новото си всекидневие през предишното девет дни.

Всеки ден той се разсънва преди изгрев слънце. След това, откакто се погрижи за всичко, от което се нуждае фамилията му, той и Алмонд, неговото магаре, се насочат към осеяните с кратери улици на Газа, с цел да раздават чиста питейна вода на хората в квартала си от задната част на количката си.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Хамас предизвестява за екологична рецесия, защото 1000 тела към момента са под руините в Газа Трябва да покажа на света какво прави Израел в Газа | Отблизо Защо прекосяването през Рафах е жизненоважно за снабдяване на помощ на фона на израелските бомбардировки над Газа завършек на списъка

„ Сключих договорка с моя другар Алмънд, че в случай че той продължава да се разсънва рано всеки ден и ми оказва помощ да изпълня резервоара за вода и да я разпределя в квартала, ще му дам спомагателна торба храна всеки ден “, споделя Джамил пред Ал Джазира.

„ И от този момент той съблюдава нашата договорка. “

Преди да стартира войната, 34-годишният мъж е продавал зеленчуци от задната част на количката си. Сега, откогато стартира бомбардировката, той и Алмънд вършат каквото могат, с цел да създадат разликата за допустимо най-вече хора.

Преди няколко години Джамил, чието име значи „ хубав “ на арабски, наследи бунар след гибелта на татко си.

Сега, преди да се погрижи за потребностите на фамилията си от вода, той цялостни два огромни резервоара и обикаля квартала, викайки на своите съседи да донесат своите галони резервоари и торби с вода, за да ги изпълни още веднъж. < /p>

Джамил живее с майка си, брачната половинка си и четирите си деца и споделя, че кладенецът им съдържа задоволително вода, с цел да защищити съседите му от жадност, откакто израелските сили прекъснаха доставките на вода и електричество за анклава преди повече от седмица.

За Джамил вземането на това решение беше лесно, той има вяра, че хората би трябвало да стоят дружно като един и ползва това вярване на процедура.

Той не приема никакви пари за водата, въпреки че собственото му семейство от работническата класа със сигурност би могло да я употребява.

„ Аз не го продавам, аз го популяризирам гратис “, споделя той. „ Ако аз не оказа помощ на хората си, кой ще им помогне? Израел? Съмнявам се. “

Говорейки с Al Jazeera, един от съседите на Джамил сподели, че водата е жизненоважна, че могат да живеят без интернет или даже електричество, само че не и без вода.

„ Просто не знам какво щяхме да вършим, в случай че Джамил не беше в близост “, споделят те. „ Опитахме се да отидем до филантропичните организации, с цел да вземем вода, само че те са доста препълнени и водата няма усет на чиста. “

Джамил споделя, че е желал да отиде отвън своя квартал, с цел да помогне на повече хора, само че руините, оставени от израелските ракетни атаки направиха невероятно да води каруцата му през обстрелваните улици.

Въпреки безпокойството и страха на фамилията му, че напредването с количката може да го изложи на пострадване, те не желаят да спрат Джамил да предприеме това лично изпитание за оказване на помощ.

Най-малкият наследник на Джамил Осама сподели: „ Баща ми усеща, че има обвързване да оказва помощ на хората, на всевъзможни хора, даже на непознати.

„ И той е най-щастлив и най-горд, когато хората могат да си лягат вечер, без да са жадни. “

Той продължава: „ Много е опасно разбира се, ракети падат безразборно в цяла Газа. Но не можем да го спрем. Хората ни обичат и това е всичко, което можем да желаеме в подмяна. “

Понякога Джамил и Бадем раздават зеленчуци като лимони, картофи и каквото откри в градината си, което е в допълнение за потребностите на фамилията му.

„ Нямам нищо срещу да разпределям безвъзмездни зеленчуци когато имам допълнително “, споделя той. „ Това прави мен и хората по-щастливи. “

Неговите старания и смелост не остават неоценени, така като съседите на Джамил постоянно предлагат бадемова храна и настояват той да я одобри, тъй че Алмонд да може да продължи да оказва помощ на Джамил да прави това, което вършат всеки ден.

Джамил нито следва политиката, нито знае по кое време може да свърши войната. Той знае единствено, че съседите му са жадни.

„ Докато моите хора са в потребност “, споделя той, „ ще бъда там, пробвайки се да бъда колкото мога повече потребен. “


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР