Град Газа – Десетки деца, събрани едно около друго, блъскайки

...
Град Газа – Десетки деца, събрани едно около друго, блъскайки
Коментари Харесай

Намиране на малки моменти на радост за палестинските деца в болница al-Shifa

Град Газа – Десетки деца, събрани едно към друго, блъскайки се и сравнявайки творбите си, неуместна панорама посред море от спонтанни палатки, сложени за разселени палестинци в двора на болница ал-Шифа.

Много деца бяха нарисували палестинското знаме, до момента в който други нарисуваха домовете си.

Някои от тях имаха ярки рисунки, нарисувани на лицата им от младите доброволци, ръководещи събитието, които всички се надяваха, че къса отмора от мъчителното страдалчество в Газа ще се отрази добре на децата.

„ Знаем, че това няма да позволи контузията им, само че е малко изпитание да ги разсеем и да повдигнем малко настроението им “, сподели Надим Хамед Джад, един от уредниците.

Събитието е четвъртото по рода си от неделя, оповестиха уредниците пред Al Jazeera.

„ Всеки в линията Газа, от възрастните хора до децата, минава през пъкъла заради израелските бомбардировки и опустошения, които виждаме всеки ден “, сподели Джад.

Джад разбра, че рисуването и рисуването върху лицата на децата няма да поправи всичко, само че може да им помогне да се освободят от страховете си за малко.

След 20 дни безмилостни израелски бомбардировки над линията Газа, повече от 7000 палестинци бяха убити, в това число 2913 деца и близо 2000 дами и девойки. Повече от 17 500 души са били ранени, съгласно последните данни на управляващите в Газа, които също споделиха, че към 1500 души са останали под руините на домовете си, в това число минимум 800 деца.

Около 50 000 разселени палестинци са намерили леговище в ал-Шифа.

Седемгодишната Суха Шублак нарисува къщата си, без да знае дали към момента стои или е разрушена.

„ Виждала съм толкоз доста мъртви хора “, сподели тя. „ Искам преустановяване на огъня, с цел да мога да се върна в дома си в квартал Шааф в града. “

Хасан Тахер, на 10 години, е от северния квартал Карамах, който беше срутен с земята от израелските бомби през първата седмица на офанзивата.

„ Трябваше да си тръгнем и да дойдем тук “, сподели той, рисувайки палестинско знаме и го оцветявайки.

„ Искам живота си назад. Играех на люлките и ходех до магазина самичък и си играех с играчките си. Липсват ми моите коли, моите револвери играчки и моите кухненски играчки. “

Джана Елуан сподели, че е нарисувала котка, тъй като е желала по-малките деца да се възхищават на творбите й.

„ Желая преустановяване на огъня, тъй като те не престават да бомбардират домовете ни “, сподели Суха. „ Липсва ми да играя с приятелите си на открито и нямам самообладание да го направя още веднъж. “

Джад, младежкият деятел, сподели, че посланието от децата е доста ясно.

„ Зад тях има палатка, цялостна с мъртви тела, хора, убити в личните си домове от израелска въздушна офанзива “, сподели той.

„ Но какво желаят децата? Безопасен спокоен живот и дарба да показваме себе си без боязън. ”

„ Всички желаеме тази война да свърши. Можем да приказваме за филантропична помощ и каквото и да е друго по-късно, само че тъкмо в този момент всички желаят това заличаване и убийства да спрат “, добави той.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР