Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие

...
Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие
Коментари Харесай

Румен Петков: Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие с ресорния министър

Грабежът в енергетиката се движи с цялостна мощ в съучастничество с отрасловия министър. Това съобщи пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков. Той изрази подозрения в професионалните качества на Андрей Живков и добави, че не би му дал своя вот доверие да бъде и пазач в енергийното министерство.

„ Комисията за защита на конкуренцията спря работата по газовата връзка със Сърбия. Това е един план 62 км. на стойност 144 млн. без Данък добавена стойност. Това е доста впечатляваща сума. Един от главните причини за прекъсване на процедурата е, че компанията, която я е спечелила, е поела ангажимент за период от един ден да създаде капиталовия план с работните чертежи и елементи. Ако за министъра на енергетиката това е обикновено, на този човек не бих му дал своя вот доверие да бъде и пазач в Министерството. Това е позорящо събитие в българския институционализъм. Този човек за два месеца не може да реши простичкия въпрос с управлението на „ Булгартрансгаз “. И се стига до такава степен, че с нелепите си дейности „ Булгартрансгаз “ да сложи под подозрение построяването в точния момент на газовата връзка България – Сърбия. Забавянето на градежа щяло да наруши междуправителствен ангажимент, само че за какво одобряват такива неща? Нямаме никакво съображение да пестим рецензиите си към министъра на енергетиката “.

В подтекста на тематиката а българската енергетика и енергийна сигурност, Румен Петков акцентира и съществуването на недотам демократични похвати.

„ От няколко месеца злодеят Пеевски го няма, а злодеят Борисов не е на власт. Питам министъра (на енергетиката, бел.ред) за него обикновено ли е извънредно добре финансово аргументирана държавна конструкция да притиска медии с настояването да извършат „ жеста “ да смъкват избрана информация, да я махнат, да не съществува и с въпросите - на какво съображение тази информация се е появила на страницата им. Това не е държавното управление на Борисов. Това е държавното управление на Румен Радев. Нека бъдат общителни да отговорят на тези въпроси. Иначе кой ги стимулира и с какво да мълчат, с какво ги стимулират да държат тези структури по този начин добре финансирани и по този метод ръководени. Това са парадокси. Да, Бойко Рашков направи чудеса, несъмнено има министри, които направиха значително, само че грабежът в енергетиката се движи с цялостна мощ в съучастничество с министъра. Нека каже, че е по този начин, само че аз споделям, че е по този начин и го приказваме от 20 дни. За каква страна приказваме. Има неща, които са нетърпими и тук не слагаме под подозрение стратегическото място на България, а осъществяването на избрани стратегически за България енергийни планове от подобен вид дейности на управителни доста добре платени структури “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР