Говорителят обясни, че засегнатите от санкциите имат право да пътуват,

...
Говорителят обясни, че засегнатите от санкциите имат право да пътуват,
Коментари Харесай

Брюксел потвърди, че Лавров може да пътува до страни от ЕС или РСМ въпреки санкциите

Говорителят изясни, че засегнатите от глобите имат право да пътуват, изключително когато пътуването им е обвързвано с повода да бъдат глобени. Лавров е глобен, само че глобите плануват изключения за присъединяване в интернационалните срещи, уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.

Държавите от Европейски Съюз могат да разрешат прелитането на самолета на Лавров, както и управляващите в Скопие могат да издадат позволение за кацане и за присъединяване в срещата, това няма да бъде нарушаване на глобите. Това ще ни даде опция да застанем очи в очи с Лавров и да приказваме за лъжите, които популяризира, добави представителят. По неговите думи на сходни срещи Европейски Съюз може да изложи своето виждане и глобените да решат да трансформират своето разрушително държание.

Неизвестността към пътуването на Лавров породи, откакто разновидността да премине самолетът му, се оказаха единствено българското и гръцкото въздушно простраство, а се знае, че още от началото на войната в Украйна полетите на съветските самолети, като се изключи тези с филантропични задачи, бяха неразрешени. Сега обаче това е допустимо след уточнението на Брюксел.

Преди дни външният министър на РСМ Буяр Османи разяснява проблема, като съобщи, че на идването на Лавров в Северна Македония би трябвало да се гледа като на посещаване в страна-домакин на срещата на върха на ОССЕ, а не като на двустранно посещаване в страната. " Вариантите (за това през кое въздушно пространство би трябвало да премине съветският самолет) не са доста, това са България и Гърция. Ако вземем решение (за наличието на Лавров), не виждам за какво те (България и Гърция) да възразят, поради опцията за изключения, каквато е срещата на върха на ОССЕ. Лавров беше и в Ню Йорк, в границите на Организация на обединените нации, не беше в Съединени американски щати на двустранно посещаване. Той не идва на посещаване в Скопие, тук той идва в ОССЕ. Трябва да създадем разликата сред двустранния и мултилатералния темперамент на срещата ", сподели Османи.

Говорителят на Европейска комисия не можа да удостовери дали на срещата на ОССЕ ще участва висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел поради последните събития на интернационалната сцена. Предвижда се Борел да пътува най-малко за част от срещите, а в случай че не успее, Европейски Съюз ще бъде показан на уместно ниво, посочи представителят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР