Говорителят на турския президент Ибрахим Калън смята, че преговорите между

...
Говорителят на турския президент Ибрахим Калън смята, че преговорите между
Коментари Харесай

Преговорите между Русия и Украйна могат да бъдат възобновени

Говорителят на турския президент Ибрахим Калън счита, че договарянията сред Русия и Украйна могат да бъдат обновени, съобщи ТАСС.

Според Калън прекратяването на преговорния развой сред Москва и Киев е било предвидимо. Въпреки това " договарянията евентуално ще бъдат обновени в някакъв миг ", счита той.

" Въпросът е по кое време ще се върнем към него и какъв брой вреди ще бъдат нанесени до тогава ", споделя Калън. В същото време той съобщи, че съветската страна, съгласно Анкара, разчита да " подписа нова договорка със Запада ". " Несъмнено става дума частично за Украйна. Но по-големият въпрос е договорката сред Русия и западния свят ", съобщи представителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Във вторник Зеленски показа решението на Съвета за национална сигурност и защита да не организира диалози с съветския президент Владимир Путин.

На 30 септември, в речта си на церемонията по присъединението на новите райони към Русия, Путин прикани Киев " неотложно да приключи огъня, всички военни дейности, войната, която отприщи през 2014 година, и да се върне на масата за договаряния ". Според президента Москва е подготвена за договаряния, само че няма да разисква избора на жителите на Донецката и Луганската национална република, Херсонската и Запорожската област, " Русия няма да го съобщи " и украинските управляващи би трябвало да почитат това свободно изложение на воля.

Източник: ТАСС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР