Говорителят на турския президент Ибрахим Калън се срещна днес в

...
Говорителят на турския президент Ибрахим Калън се срещна днес в
Коментари Харесай

Турция и САЩ обсъдиха кризата в Сирия

Говорителят на турския президент Ибрахим Калън се срещна през днешния ден в Истанбул със специфичния представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри, заяви ТАСС, базирайки се на телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

Срещата продължи час и половина, като страните разискаха рецесията в Сирия и в частност обстановката в Идлиб, както и районни тематики и двустранните връзки.

По време на диалозите Калън изтъка пред американския си събеседник недопустимостта на "каквато и да било форма на политическа, икономическа и военна поддръжка към терористични групи в Сирия ".

"Турция и Съединени американски щати би трябвало да водят взаимна битка с терористите, включително бойците от "Ислямска страна ", Кюрдската работническа партия /ПКК/, Демократичния съюз и Силите за отбрана на народа ", добави той.

Съединени американски щати през последните години интензивно си сътрудничеха с кюрдските формирования в Сирия под предлога на битката против "Ислямска страна ". Турция неведнъж е изразявала неодобрение по отношение на тези дейности и е призовавала да се приключи това съдействие, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР