Говорителят на талибаните Сухейл Шахин заяви, че жените, носещи хиджаб

...
Говорителят на талибаните Сухейл Шахин заяви, че жените, носещи хиджаб
Коментари Харесай

Талибаните все пак обещаха на жените работа и образование, но само с хиджаб

Говорителят на талибаните Сухейл Шахин съобщи, че дамите, носещи хиджаб в Афганистан, ще имат достъп до обучение и работа, и означи, че Съединени американски щати не би трябвало да се пробват да трансформират културата на страната.

" Правата на дамите ще бъдат зачитани. Те няма да имат проблеми с образованието или опциите за работа. Но ние не би трябвало да се опитваме да променяме културата си. Вашите думи, че дамите без хиджаб би трябвало да имат достъп до обучение, е опит за смяна на културата. Това е възможно във вашата просвета. В нашата просвета дамите могат да получат обучение и работа, носейки хиджаб ", сподели Шахин пред американската телевизия Fox News.
 Афганистанският парламент не реализира единодушие за правата на дамите Афганистанският парламент не реализира единодушие за правата на дамите
Парламентът на Афганистан трябваше да прекрати разгорещения спор през днешния ден по закон за насилието над дамите, откакто доста депутати...

По-рано високопоставеният представител на придвижването на талибаните Вахидула Хашими съобщи, че въпросът за наложителното облекло на дамите ще бъде решен от съвет на ислямските теолози. В същото време талибаните обявиха, че не изискват от дамите да носят бурка, която изцяло покрива тялото, ограничавайки се до хиджаб, който оставя отворено лице.

Друг представител на талибаните Забиула Муджахид съобщи, че в новото афганистанско държавно управление.

На фона на сходни изказвания активистки  с претенции да бъдат зачитани правата им и да вземат участие в държавното управление. 

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР