Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова поправи водещия на сутрешния блок

...
Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова поправи водещия на сутрешния блок
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова поправи Хекимян в ефира за акцията в Септември

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова поправи водещия на утринния блок по bTV Антон Хекимян в ефира.

Тя бе включена онлайн, с цел да разкрие какво се случва собщина Септември, чийто кмет Марин Рачев през вчерашния ден бе задържан. 34-годишният водещ показа случая като " гейт " и нов " кумгейт ".

" Гейт и кумгейт не са подобаващи думи. В момента проверяваме корупционно закононарушение ", сподели Арнаудова.

Тя добави, че акцентът в работата на профилираната прокуратура е активността на кмета. " Според нас става дума за източване на общината посредством 14 компании. Те са получили всички публични поръчки в общината. Част от тях са някогашна благосъстоятелност на кмета. В момента те се ръководят от негови родственици, родственици на неговата брачна половинка, от другари, от хора, които са били преди този момент негови съдружници. Всички се ръководят от една счетоводна компания. Намерихме ги на едно място. Това е цялостната счетоводна информация, всички електронни подписи, печати, компютри, които обслужват всички тези компании. Документацията е с огромен размер, през вчерашния ден беше невероятно да вземем всичко. Данъчната документи сме я оставили на място, запечатано е помещението. Днес ще бъде осъществена данъчна инспекция ", разяснява Арнаудова.

Тя разкри, че 13 милиона са били източени чрез тези 14 компании. " Не вършим ПР акция. Имаме информация, че други кметове, на други места правят същата активност и започваме и там работа. Кметът не е бил изнудван. Работил е умерено. Всички 14 компании, следени от него, са изпълнявали всички публични поръчки на територията на Септември. Ако отидете  и видите пътната инфраструктура, няма да се впечатлите доста, макар че са дадени доста пари ", сподели още тя.

Арнаудова разкри, че длъжностно лице, което е чиновник на общината, е направило седем обособени незаконни действия с документи. Така че и това лице ще получи обвиняване през днешния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР