Говорителят на Кремъл заяви, че лекарите правят всичко възможно, за

...
Говорителят на Кремъл заяви, че лекарите правят всичко възможно, за
Коментари Харесай

Кремъл пожела бързо възстановяване на Алексей Навални

Говорителят на Кремъл съобщи, че лекарите вършат всичко допустимо, с цел да оказват помощ на опозиционния политик и блогър Алексей Навални, който е в болница в тежко положение, и му пожела бързо възобновяване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Яростният критик на Кремъл Навални беше откаран в болница в сибирския град Омск, откакто е изпил чаша чай, който съгласно негова говорителка е съдържал отрова. По думите на президентския представител Дмитрий Песков всяко отравяне би трябвало да бъде потвърдено с лабораторни проби.

Той добави, че съветските управляващи биха разгледали възможна молба на Навални да бъде превозен в чужбина за лекуване, съобщи Ройтерс. Според източник от правоохранителните органи. Засега не се разисква версията за съзнателно отравяне на опозиционния деятел.

"Не е изключено той самият да е изпил или приел нещо през вчерашния ден ", споделил източникът.

По думите му първичната диагноза на пациента при приемането му в болничното заведение е "остро отравяне с психодислептици [халюциногени] ".

Днес сутринта говорителката на Навални, Кира Ярмиш заяви, че по време на полет от Томск до Москва Навални изпаднал в безсъзнание и самолетът кацнал спешно в Омск. От болничното заведение в Омск, където е бил откаран пациентът, потвърдиха, че той е в тежко положение и е подложен на уред за изкуствена вентилация на белите дробове.

Източник от правоохранителните органи е декларирал, че чиновниците в кафенето в Томск, където Навални е пил чай преди полета си до Москва, не знаели нищо за отравяне. При разпитите някои от тях дори не знаели кой и какъв е Навални.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР