Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че с всеки

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че с всеки
Коментари Харесай

Русия: Германия се въвлича все повече в украинския конфликт

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи през днешния ден, че с всеки минал ден Германия се въвлича от ден на ден в спора в Украйна и че Берлин няма по какъв начин да подсигурява, че оръжията, които е дал на Киев, няма да бъдат употребявани за удари по съветска територия, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
По думите на Песков в Донбас към този момент се употребяват оръжия, доставени от Германия.

Вчера канцлерът Олаф Шолц сподели, че Германия е настояла оръжията, които дава на Киев, също както и въоръжението, изпратено от други страни от НАТО, да не бъдат употребявани против съветска територия.

Говорителят на Кремъл обаче сподели пред публицисти: " Първо, Германия няма по какъв начин да прави инспекции. Второ, оръжията, предоставени от Германия на киевския режим, към този момент се употребяват за удари по съветска територия, защото Донбас е съветски район. "

Песков добави, че " директната и индиректна въвлеченост " на Германия в спора се усилва с всеки минал ден. " Несъмнено канцлерът на Федерална република Германия на първо време би трябвало да вземе това под внимание ", акцентира Песков, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР