Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че е важно Съединените

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че е важно Съединените
Коментари Харесай

Русия не иска САЩ да оказват натиск по „Северен поток-2“

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че е значимо Съединените щати да не оказват напън върху никого по отношение на реализацията и узаконяването на „ Северен поток-2 ", заяви ТАСС.

Прессекретарят на съветския президент сподели още, че към този момент не се приготвя среща на Владимир Путин с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Газопроводът „ Северен поток 2 ", който ще доставя газ на Германия, като заобикаля Украйна, е считан от Вашингтон за опасност за енергийната сигурност на Европа. Москва акцентира, че това не е политически, а бизнес план.

По-рано този месец Съединени американски щати одобриха нов набор от наказания против съветски предприятия, свързани със „ Северен поток 2 " - ход, който беше наказан от Москва.

Миналата седмица „ Форин полиси " (Foreign Policy) заяви, че президентът на Съединените щати Джо Байдън има за цел да отстрани американските наказания по отношение на газопровода „ Северен поток 2 " посредством нов законопроект за защитата.

Според изданието решението на администрацията на Байдън е стимулирано от желанието ѝ да резервира Германия като съдружник, изключително при положение на ескалация на напрежението сред Русия и Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР