Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че ако европейските страни

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че ако европейските страни
Коментари Харесай

Песков: Москва няма да доставя гориво безплатно, ако Запада откаже да плаща в рубли

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че в случай че европейските страни откажат да заплащат за съветски газ в рубли, то Москва несъмнено няма да доставя гориво гратис. Той също по този начин призна, че Русия ще стартира да продава нефт в Югоизточна Азия, в случай че Европа откаже да купува съветски първични материали, цитира думите му съветския вестник " Комерсант ".

Песков сподели, че към момента не е ясно какви ограничения ще предприеме Москва, в случай че Европа откаже да заплаща газа в рубли. Според него обаче в този случай Русия несъмнено няма да доставя газ за Европейския съюз гратис. " Фактът, че няма да доставяме газ гратис, е неоспорим. Това може да се каже с безспорна сигурност ", сподели той по време на конференция.

Дмитрий Песков добави още, че " падащите поръчки за нефт " от европейските купувачи ще бъдат обезщетени от продажбата на тази суровина в Югоизточна Азия. Той акцентира, че Европа не е единственият пазар за нефт.

По-рано съветският президент Владимир Путин инструктира държавното управление, Централната банка и " Газпром " до 31 март да трансферират заплащанията за газ с " вражески страни " в рубли. Подобно решение беше взето след съвещание на държавното управление на 23 март. Европа съобщи, че не вижда никаква опция за себе си да заплаща за газ в рубли.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР