Говорителят на катарския политически офис на талибаните Мохамад Сохаил Шахил

...
Говорителят на катарския политически офис на талибаните Мохамад Сохаил Шахил
Коментари Харесай

Талибаните призоваха света да им помага

Говорителят на катарския политически офис на талибаните Мохамад Сохаил Шахил предложения непознатите страни да вземат участие във възобновяване на Афганистан и да създават естествените му запаси, заяви телевизия Ariana News, предава БГНЕС.

``Ние излязохме преди малко от войната и разрушенията и влязохме в нова фаза, когато народът на Афганистан се нуждае от помощта на други страни. Те би трябвало да дойдат при нас и да ни оказват помощ в региона на опазването на здравето, инфраструктурата, образованието и другите браншове. Те могат да дойдат и да създават нашите потребни изкопаеми``, сподели той.

Шахин означи, че ``тази покана е за всички страни`` и талибаните ``ще оценят помощта на всяка страна в този сериозен за историята на Афганистан момент``.

Междувременно десетки хиляди чужденци и афганистанци, които са си сътрудничили със силите на Съединени американски щати и НАТО, остават блокирани в Кабул, защото държавните управления се борят с голямото закъснение в издаването на визи и талибанските контролно-пропускателни пунктове, които пречат на хората безвредно да доближат летището, предава в. ``Гаридън``.

Eвакуацията на помагалите на Съединени американски щати и НАТО, и западни медийни организации се усложнява в допълнение от известията за талибански бойци, които търсят работилите с предходния режим. ``Дойче Веле`` заяви, че член на фамилията на един от репортерите на медията е бил убит от талибаните, когато са пристигнали да търсят журналиста, който е съумял да стигне до Германия.

Страната, която завърши изтеглянето на своите военни в края на юни, бе втората по величина мощ в Афганистан след Съединени американски щати, с към 150 хиляди бойци за последните две десетилетия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР