Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова за втори път

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова за втори път
Коментари Харесай

Мария Захарова: Все още ли може да се диша в България?

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова за повторно тази седмица се изрече остро против България. Преди дни тя взе думата поради почналия ремонт на ПСА, а през днешния ден подлага на критика свалянето от ефира на БНР интервю на посланика на федерацията в София Елеонора Митрофанова пред Петър Волгин.

" В България съветските дами нямат право да дават изявленията или да пресичат въздушното пространство. Все още ли може да се диша в България? ", написа Захарова в канала си в " Телеграм ", пишат ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Водещият на предаването " Политическо Некоректно " Петър Волгин разгласи в ефир, че Програмният съвет на БНР е забранил излъчването на авансово записано изявление с дипломат Елеонора Митрофанова. След това написа това и във Facebook.

По-късно уеб сайтът на БНР разгласи, че програмният съвет на публичната медия е взел това решение поради неспазване на журналистическите стандарти.

В края на предишния месец самолетът на външния министър Сергей Лавров не прелетя над България на път за Скопие, където той взе участие в годишната среща на министерско ниво на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Българското министерство на външните работи сподели в изказване, че е разрешило на самолета на Лавров да премине над страната. 

В текста, представен от ТАСС, написа, че Мария Захарова, която придружаваше съветския външен министър за срещата на ОССЕ, обаче няма право да премине над територията на България, защото е включена в санкционния лист на Европейския съюз поради войната в Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР