Говорителката на Руското министерство на външните работи Мария Захарова разтълкува

...
Говорителката на Руското министерство на външните работи Мария Захарова разтълкува
Коментари Харесай

Мария Захарова с ново тълкувание на призива на папата за мирни преговори

Говорителката на Руското министерство на външните работи Мария Захарова разтълкува доста превратно апела на папа Франциск за започване на мирни договаряния. По думите й главата на Римо-католическата черква отправил посланието си към Запада, а не толкоз към Украйна, която е употребена като „ инструмент " за угаждане на упоритостите му, съобщи италианската новинарска организация АНСА и Българска телеграфна агенция.

" Начинът, по който аз го разбирам, е, че папата прикани Запада да остави настрани упоритостите си и да признае, че бърка ", споделя Захарова и акцентира, че щосе отнася до Русия, " тя в никакъв случай не е блокирала договарянията ".

" Днес всеки специалист, всеки политик, всеки посланик ще разбере ", че обстановката в Украйна е " в мъртва точка ", по тази причина " доста дипломати и държавници приканват за договаряния ", посочи говорителката на съветското външно министерство.

Междувременно през днешния ден предстоятелят на Украинската гръкокатолическа черква сподели, че страната няма да се съобщи.

" Украйна е ранена, само че не е победена. Украйна е изтощена, само че продължава да се държи ", съобщи архиепископ Святослав Шевчук.

" В Украйна никой няма да се съобщи! И за всички тези, които гледат със песимизъм на нашата дарба да устоим, ще кажа: Елате в Украйна и вижте! ", добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР