Говорителка на испанската хуманитарна група "Оупън армс" каза, че организацията

...
Говорителка на испанската хуманитарна група "Оупън армс" каза, че организацията
Коментари Харесай

Оупън армс отказа корабът й с мигранти да плава до Испания

Говорителка на испанската филантропична група "Оупън армс " сподели, че организацията не желае да плава до южното испанско пристанище Алхесирас, препоръчано през днешния ден от държавното управление в Мадрид, поради изключителната обстановка на кораба с мигранти, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителката Лаура Лануса сподели, че ситуацията на кораба е "напълно неудържимо ".

Лануса уточни, че измежду мигрантите царува тревога, има прояви на принуждение, а упражняването на надзор става извънредно мъчно. Предприемането на 6-дневно корабоплаване с тези хора на кораба, които са на лимита на силите си, ще бъде полуда. Не можем да изложим здравето и живота им на риск, акцентира говорителката.

Потиснати от 17-дневното престояване на испанския филантропичен избавителен транспортен съд, четирима мигранти със избавителни жилетки скочиха в морето, с цел да се опитат да доплуват да италианския остров Лампедуза, съобщи АП.

Няколко членове на екипажа скочиха след тях, с цел да ги спрат и върнат на кораба.

Дни наред "Оупън армс " е на котва на към 300 метра от Лампедуза, само че италианският вътрешен министър Матео Салвини му отхвърля достъп.

През последните дни 40 мигранти бяха отведени на брега, тъй като са заболели, психически изтощени или малолетни. На борда останаха 107 мигранти.

Основателят на "Оупън армс " Оскар Кампс разгласява в Туитър видео за опита на мигранти да се доберат до брега с плуване.

Франция даде обещание да одобри 40 души от "Оупън армс ", заяви през днешния ден министерството на вътрешните работи, представено от Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР