Говеждите и свински езици се считат за деликатеси поради нежната

...
Говеждите и свински езици се считат за деликатеси поради нежната
Коментари Харесай

Бърза работилница: Как да приготвим говежди и свински език

Говеждите и свински езици се смятат за деликатеси заради нежната си мека текстура, изискания си усет, наличие на витамини и хранителна стойност. Структурата на езика е непрекъсната мускулатура, заради което съдържа протеини, несъмнено количество мазнини и на процедура липсват въглехидрати.

Говеждият език съдържа цинк, който създава инсулин в организма на диабетика, а свинският език е богат на лецитин, който е нужен за естественото действие на нервната система и мозъчните кафези. Липсата на съединителна тъкан в структурата на езика подсигурява неговата отлична усвояемост. Поради тази причина, този артикул може да се назова диетичен.

С тази публикация ще научим по какъв начин вярно да подготвяме свинския и говежди език, тъй че витамините, минералите и микроелементите да се запазят в тях, а месото да се топи в устата, изненадвайки дегустаторите със сочност, мирис и несравним усет!

Готвене на говежди и свински език вкъщи

Говеждият език съдържа цинк, който създава инсулин в организма на диабетика.

Преди да приготвим разнообразни ястия от този деликатес, той би трябвало да се свари, тъй че процесът на първична обработка на карантията е доста значим за бъдещия усет на ястията.

 свински език

Ето няколко съвета по какъв начин да приготвим варен говежди и свински език в домашната кухня.

Важно изискване е добре да изплакнете езика под течаща вода.

Накиснете езика за половин час, с цел да го извършите по-нежен и мек.

Сварете месото във вода без сол - всеки знае, че е по-добре да осолите езика, когато е приготвен преди поднасяне.

Как да определите какъв брой време лишава готвенето на говежди и свински език?

Свинският език се вари 1. 5-3. 5 часа, а говеждият език се готви 2-4 часа, всичко зависи от размера на продукта. Не позволявайте мощно шупване, с цел да не влошите усета на месото, задоволително е водата да заври леко. Не забравяйте да премахнете пяната с решетъчна лъжица.

Някои домакини варят езика през две води - месото се вари за 15 минути, след което го измиват усърдно, сменят водата в тенджерата и още веднъж варят продукта до цялостна подготвеност. Това разрешава да се отстранен нездравословните субстанции и неприятните миризми при готвене на бульона.

Половин час преди да сте подготвени, прибавете към бульона моркови, корен от целина, лук и дафинови листа.

Поставете готовия език за няколко минути в студена вода, с цел да отстраните ципата по-лесно. Ако езикът е неприятно измит, той към момента не е подготвен за консумация.

Как да сготвям говежди и свински език: обичани предписания

 подготвяне на говежди език

Езикът може да се запържи в панировка, да бъде задушен със зеленчуци, маринован, да се подготвят от него месни рулца, гювечи, пайове и домашна наденица.

Езикът може да се нареже на тънки филийки, да се сервира с хрян или горчица - това е чудесно предястие за аперитив.

Салатите с език насищат и задоволяват глада. Много вкусни комбинации се получават, в случай че добавите картофи, авокадо, кисели краставички, гъби, сирене, зелен грах, яйца, моркови, чесън, билки и майонеза при поднасяне. Ако употребявате разнообразни предписания за салата с месо, само че замените месото с език, ще получите доста автентично и изцяло ново и вкусно ядене.

Езикът, изпечен във фурна със зеленчуци, гъби и сирене, е доста известен, а аспик от език може да се сервира на празничната софра.

Ако времето не доближава в кухнята, пригответе най-лесния вид за вечеря - език с паста, фасул, картофи или ориз.

Вкусът на тази неповторима карантия може да бъде разнороден с разнообразни подправки - мащерка, босилек и италиански билки.

А най-после - дребен трик по какъв начин да извършите езика още по-нежен и апетитен: откакто го сварите и обелите, го върнете назад в бульона, в който към този момент сте добавили подправки и сол, гответе още 30 минути и ще се насладите на ароматното и неповторимо вкусно ядене!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР