Готвят референдум за излизане от ЕСБългарските превозвачи ще протестират в

...
Готвят референдум за излизане от ЕСБългарските превозвачи ще протестират в
Коментари Харесай

Български камиони протестират в Брюксел

Готвят референдум за излизане от Европейски Съюз


Българските превозвачи ще стачкуват в Брюксел, в случай че България не получи поддръжка при гласуването в Европейския парламент на противоречивите текстове в пакета „ Мобилност ”. Това оповестиха на конференция от Съюза на интернационалните превозвачи у нас.

Те ще потърсят поддръжка от браншовите организации от Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Румъния и Хърватия, които също са пострадали от измененията, като задачата е да бъде проведен многонационален митинг.

Причина за недоволството им е отводът на Екологичен потенциал да даде мандат на транспортната комисия за започване на полемика по текстове, в които залегнаха част от настояванията на нашите компании.

Те плануват “еднакво възнаграждение за идентична работа ” да не се ползва за интернационалния превоз, а водачите да почиват на три седмици или в дома си, или на друго място по техен избор. Беше признат и текст, съгласно който камионът би трябвало да се върне в страната, където е записана компанията, с цел да се натовари или разтовари.

Последното решение на Екологичен потенциал ни отдалечава от търсения компромис, разяснява и изпълнителният шеф на съюза Йордан Арабаджиев.

Като последна мярка те плануват инициирането на референдум за излизане от Европейския съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР