Готвенето с надраскани или повредени тигани може да представлява риск

...
Готвенето с надраскани или повредени тигани може да представлява риск
Коментари Харесай

Веднага изхвърлете надрасканите и повредени тигани, опасно е да се готви в тях

Готвенето с надраскани или развалени тигани може да съставлява риск за здравето и даже да бъде обвързвано с евентуални съществени проблеми, в това число риск от рак, предизвестява американският доктор Пунам Десаи, представен от The Sun.

Десаи разяснява, че тигани с пукнатини, вдлъбнатини или драскотини, изключително тези с незалепващо или керамично покритие, могат да освобождават огромни количества микропластмаса в храната, която готвим. Тези микроскопични, неразтворими частици могат да бъдат употребявани и арестувани в човешкия организъм за дълъг интервал от време.

Според лекаря, микропластмасата съставлява евентуален риск за ендокринната система, като може да провокира дисбаланс на хормоните, нарушение на плодовитостта и даже да усили риска от развиване на рак на черния дроб.

В умозаключение, Десаи предизвиква хората да се въздържат от потреблението на тигани с незалепващо покритие, в случай че те са развалени, и да ги изхвърлят незабавно, за да понижат риска от евентуални здравословни проблеми.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР