Готвенето е най-вкусно, когато е направено с много любов, а

...
Готвенето е най-вкусно, когато е направено с много любов, а
Коментари Харесай

5 рецепти, които да споделим с любимите си хора

Готвенето е най-вкусно, когато е направено с доста обич, а още по-вкусно е, когато е споделено с обичаните ни хора. Едно от обичаните ни уикенд занимания е да поканим няколко близки другари вкъщи, да приготвим хубава вечеря и да си приказваме на терасата за всичко, което ни хрумва, с чаша вино в ръка.

Разбира се, колкото и да обичаме да се вихрим в кухнята, на никого не му се ще да прекара цяла събота в мерки на комплицирани ястия, с които да впечатли любимите си хора. Затова през днешния ден ви представяме няколко предписания, които са идеални за този мотив – те не лишават доста време, съвършени са даже за по-голяма (и огладняла) компания и несъмнено ще оставят всички тръпнещи в очакване на идната ваша вечеря. 

Пица с песто, артишок и бурата



Необходимите артикули:

230 г тесто за пица (домашно или купено)
⅓ ч.ч. босилково песто
½ ч.ч. зелени маслини (едро нарязани) 
1 ч.ч. бейби спанак (нарязан) 
1 буркан маринован артишок (изцеден и нарязан)
2 с.л. зехтин
2 ч.л. лимонова кора
1 с.л. лимонен сок 
сол и черен пипер
2 ч.ч. бейби рукола
½ ч.ч. свеж босилек (нарязан) 
2 с.л. свеж копър (нарязан) 
2 с.л. печени кедрови ядки
2 – 3 бр. бурата

Загрейте авансово фурната на 230 градуса. Подгответе тава, покрита с хартия за печене и намаслена със зехтин. На набрашнена повърхнина разточете тестото за пицата, до момента в който стане задоволително фино (около 25 см). Прехвърлете тестото в квалифицираната тава. Намажете тестото с песто и добавете маслините, спанака и артишока. Сложете във фурната и печете към 10 – 15 минути (или до момента в който видите златиста коричка по края). Междувременно в приблизително огромна купа смесете зехтина, лимоновата кора, лимоновия сок, солта и пипера. Към сместа прибавете руколата, босилека, копъра и кедровите ядки и разбъркайте. Извадете пицата от фурната и прибавете буратата. Оставете я да поеме от топлината на пицата за към 5 минути и завършете, като добавите лимоновата рукола от горната страна. 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР