Готвената отмяна на забраната за внос на украинско зърно предизвика

...
Готвената отмяна на забраната за внос на украинско зърно предизвика
Коментари Харесай

Депутатите продължават утре дебатите за вноса на украинско зърно

Готвената анулация на възбраната за импорт на украинско зърно провокира напрежение в Народното събрание. Стигна се до претенции за оставки. Проектът на решение беше включен като изключителна точка в дневния ред на депутатите, само че разглеждането му след това бе отсрочено.

Проекторешението за анулация на възбраната на импорт на украинско зърно е импортирана от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Сред подписалите го са Кирил Петков и Делян Пеевски.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска министър Кирил Вътев да бъде изслушан в пленарна зала:

" Министърът на земеделието на държавното управление поддържа митингите против държавното управление. Той прикани да не вземаме такова решение, тъй като то ще бъде пагубно за България. Ако министърът на земеделието има достойноство, а той наподобява мъж с темперамент, през днешния ден би трябвало да напусне държавното управление ".

Остра реакция пристигна и от " Възраждане ":

" Силно се надявам допустимо в най-скоро време да видя извън, на улицата, трактори и комбайни, тъй като това, което сега се случва, е поради ползите на една доста дребна част от бизнесмените в България, които сега желаят да захранят своите индустриални мощности с доста по-евтина суровина от Украйна ".

Председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков, представен от БНР, призна, че има разнобой с позицията на отрасловия министър, само че отбрани предлагането с претекста, че то ще помогне за преодоляване на инфлацията:

" Аз персонално приказвах и тази заран с министъра на земеделието. Той има неговите причини за зърнения бранш, само че аз виждам от икономическа позиция. Слагаме на кантара цената на храните против ползите на един бранш, който обаче продължава да бъде доста подпомаган. Много по-важно за нас сега е инфлацията на храните за всички 7 милиона българи ".

Поради привършване на времето, до разглеждане на проекторешението не се стигна и дебатът бе отсрочен за на следващия ден.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР