Готови сме да градим конструктивни и стабилни отношения с Китай,

...
Готови сме да градим конструктивни и стабилни отношения с Китай,
Коментари Харесай

Лидерите на страните от Г-7 призоваха Китай да окаже натиск върху Русия

" Готови сме да градим градивни и постоянни връзки с Китай ", се споделя в взаимна декларация на водачите от Г-7, публикувана през днешния ден.

 

В текста се обръща внимание на това какъв брой е значимо да има прям разговор с китайските управляващи. В същото време водачите от Г-7 се афишират изрично срещу каквато и да била китайска " милитаризация " на Азиатско-тихоокеанския район.

 

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна днес в японския град Хирошима за срещата на водачите от Г-7, заяви дипломатически източник, представен от Франс прес.

 

Самолетът на Френската република, с който Зеленски пристигна вчера в Саудитска Арабия за срещата на водачите от Арабската лига, кацна на летището на Хирошима, установяваха публицисти от Франс прес.

 

Украинският президент се срещна през днешния ден с английския министър председател Риши Сунак в коридорите на срещата на Г-7 в японския град Хирошима, съобщи Ройтерс.

 

Двамата водачи се прегърнаха и седнаха един до различен, с цел да беседват, преди да бъде обещано позволение на публицистите да дойдат при тях.

 

По-рано Зеленски се е срещнал с италианския министър председател Джорджа Мелони, отбелязва Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР