Готова е т.нар. дигитална раница - вече е структурирано по

...
Готова е т.нар. дигитална раница - вече е структурирано по
Коментари Харесай

Министърът на образованието: Основната задача е създаване на един стандарт за управление на качеството в нашето образование

Готова е така наречен „ цифрова раница " - към този момент е структурирано по обособени тематики образователно наличие за всички класове. Това е специфичен уебсайт на Министерството на образованието, който учителите и децата могат гратис да употребяват. Това сподели министърът на образованието Галин Цоков в изявление за предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Основната задача, по която сега работим, е основаване на един стандарт за ръководство на качеството в нашето обучение, с цел да се види какъв е действителният принос на всяко учебно заведение и всеки преподавател. „ До няколко месеца ще бъде препоръчан за разискване и признат, като това може би ще е обвързвано и с някои промени в Закона за предучилищно и учебно обучение, които сега споделяме в депутатите от Комисията по обучение в Народното събрание. Надявам се да се случи до края на тази календарна година ", изясни Галин Цоков.

В момента за публично разискване е отворена Наредбата за оценяването.

Вече има смяна за изпитите след 7. клас, които са доста значими за децата, а точно - ще има спомагателна дата за тези, които по здравословни аргументи не са съумели да се явят на външното оценяване.

„ Досега тези възпитаници получаваха служебно нула точки. От там те нямаха късмет да се класират за учебните заведения, които бяха избрали. Ние ограничаваме децата и техните родители в такава обстановка. Трябва да им се даде опцията за избор ", разяснява Цоков.

Той посочи, че спомагателните дати ще се дефинират със заповед на министъра на образованието.

Относно настоящата тематика с битката с насилието и експанзията Цоков разгласи, че просветното министерство ще обезпечи повече психолози в учебните заведения. „ Цялата инфраструктура на социално-педагогическа поддръжка би трябвало да е налична за всяко дете. Тогава ще има по-голяма успеваемост ", съобщи просветителният министър.

В тази връзка той е изискал увеличение на бюджета, с цел да могат да бъдат наети повече такива експерти в системата на образованието още тази есен. Присъствието на такава поддръжка в по-отдалечени места ще стане посредством мобилни екипи, добави Галин Цоков.

бТВ, „ Тази неделя "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР